EVROPSKO PRVENSTVO IZ DŽAJIĆEVOG UGLA: Francuska - Nemačka, ko pobedi, osvaja Euro
Foto: Reuters

JOŠ TRI MEČA

EVROPSKO PRVENSTVO IZ DŽAJIĆEVOG UGLA: Francuska - Nemačka, ko pobedi, osvaja Euro

Francuska 2016 -

Dobro je za šampionat što su Vels i Portugal stigli do završnice. Od igrača najviše je pokazao Garet Bejl, kaže za Kurir najbolji srpski fudbaler u istoriji

Francuzi ili Nemci biće novi evropski prvaci, iako Vels i Portugal imaju izuzetne individualce Gareta Bejla i Kristijana Ronalda, smatra legendarni srpski fudbaler Dragan Džajić.Igrao je finale Evropskog prvenstva 1968. godine, koje se tada zvalo Kup nacija, ali je s Jugoslavijom u ponovljenom meču poražen od Italije rezultatom 0:2, iako je bio strelac za plave u prvoj utakmici.Vels i Portugal igraju prvo polufinale. Po mnogima iznenađujući par, jer je malo ko video ove dve reprezentacije u završnici.- To je fudbal i njegova draž! Uvek neko iznenadi. Eto, na Euru u Francuskoj desio se Vels. Zasluženo su dogurali skoro do kraja, jer su bili hrabri. Portugal se provlačio, ali takve ekipe su najopasnije. Dobro je što su ove dve ekipe u završnici jer pokazuju da i uslovno male reprezentacije mogu napraviti rezultat. Prva zvezda Velsa Garet Bejl najviše je pokazao na ovom prvenstvu, dok je Ronaldo uvek as, iako nije na svom nivou. Portugalac je vrhunski fudbaler koji jednim potezom može da reši meč. Od njega sve zavisi. Može da bude najbolji baš u polufinalu, jer mu je stalo da napravi nešto s reprezentacijom - analizira za Kurir Džajić.

Oduševili ga Velšani... Dragan Džajić
Oduševili ga Velšani... Dragan Džajić

Drugo polufinale igraće Nemačka i domaćin Francuska. Dragan Džajić je dve sezone proveo u Francuskoj igrajući za Bastiju.- Francuzi su igrali korektno i svoj najbolji meč, tačnije poluvreme, pokazali su protiv Islanda. Nije lako dati pet golova bilo kome, pa još na Evropskom prvenstvu - kazao je Džajić i nastavio:- Nemci mogu bolje od prikazanog. Odigrali su rulet protiv Italijana i dobili. Moraće da odigraju izuzetnu utakmicu ako žele da prođu Francuze. Oni su jaki kao kolektiv. Nemci su uvek takvi, vidi se to kroz istoriju. Ne bih kod njih bilo koga izdvojio. Ko pobedi u ovom meču, bliži je tituli evropskog prvaka.

Podrška UEFANOVI FORMAT JE DOBARNovi format Eura sa 24 ekipe po Draganu Džajiću je opravdao očekivanja. UEFA je imala za pravo što je povećala broj učesnika.- Šampionat zaslužuje prelaznu ocenu. Bilo je čvrstih i interesantnih utakmica. Turnirski je sistem, igra se na rezultat, pa je i normalno što nema lepote. Ono što bih ja voleo je da neko iskoči i obeleži ovo prvenstvo. Nedostaju velike zvezde, kao što je bilo na ranijim prvenstvima - smatra Džajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track