DRAGOSLAV STEPANOVIĆ: Ronaldo, čestitam, ti si zaslužio ovu titulu
Foto: Saša Pavlić

Evropsko prvenstvo

DRAGOSLAV STEPANOVIĆ: Ronaldo, čestitam, ti si zaslužio ovu titulu

Francuska 2016 -

U Evropi nema više favorita, favorita treba tražiti u timovima koji su stabilni u svojoj igri, koji se ne plaše zvižduka sa tribina, koji imaju trenera koji ih vodi prema finalu i koji je pripremio taktiku za celo prvenstvo, ne samo za jednu utakmicu.

Nemoguće je postalo moguće, favorit Francuska je u velikoj želji za titulom Evropskog prvaka zaboravila da sačuva svoj gol, i kako je opet slučaj hteo, trener Portugalaca je ubacio igrača koji je doneo pobedu Portugalu.

Mislim da je trener Portugalaca pokazao svu zrelost i taktičku mudrost i ponovo pokazao da je defanziva sistem koji osvaja titule, a ne lepa igra koja zadvoljava gledaoce, ali nedonosi rezultat.

Trener koji je pronašao svoj sistem i koji je i pored veoma čestih kritika za igru koju je pokazala njegova reprezentacija nije odstupio od sistema i igre koja mu je donela Evropsku titulu posle toliko godina i tolikih razočarenja, naročito protiv Francuza koji su ih veoma često izbacivali iz daljeg takmičenja na tom putu prema tituli.

UEFA ili FIFA moraju nešto da promene da ovakve utakmice ne dođu u onu grupu dosadnih, nepoželjnih utakmica. U drugim sportovima menjaju pravila da bi bilo još više dinamike, golova, koševa na jednoj utakmici, i to se u nekim sportovima veoma dobro i vidi. Utakmice su postale uzbudljivije sa više golova, koševa, za gledaoce zanimljivije, utakmice o kojima se priča i nezaboravlja tako brzo.

Ovo prvenstvo nije donelo mnogo lepog fudbala, bilo je uzbuđenja kada su se dobijale utakmice u zadnjim minutama, ali veoma malo i za tako veliki događaj nedovoljno.

Ronaldo, čestitam, ti si zaslužio ovu titulu. Čovek koji igra fudbal sa tolikom strašću, koji istim žarom pomaže gde god može i koliko može, čovek koji je pobednik u duši, koji je zaslužio ovu titulu. Neka mu je sa srećom i na kraju karijere je osvojio sve što jedan igrač može da osvoji u svojoj karijeri.

Jos jedna anegdota na kraju

Nemac posle utakmice psuje i bogorada sve što može i zna jer su Nemci izgubili protiv Francuza. Priđe mu Francuz i kaže: ne sekiraj se, pa vi ste još uvek Svetski prvaci i bićete još dve godine.

Pozdrav svima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track