Pratite Evro 2016 sa Predragom Rajkovićem
Foto: Profimedia

Blog golmana reprezentacije Srbije

Pratite Evro 2016 sa Predragom Rajkovićem

Francuska 2016 -

Utakmicom između Francuske i Rumunije večeras u 21 sat počinje 15. Evropsko prvenstvo u fudbalu. Golman srpske reprezentacije Predrag Rajković za čitaoce Kurir sporta biće specijalni komentator dešavanja u Francuskoj.

Pred nama je vruće sportsko leto tokom kojeg će za mene svakako dominatnu ulogu imati Evropsko fudbalsko prvenstvo u Francuskoj. Davno sam, ali teško prežalio što naša Srbija nije tamo, pa mi ostaje da pokušam da odgledam što više utakmica. Verovatno će me u boravku pred televizorom ometati i pripreme sa klubom, ali naći će se vremena za dobar fudbal.

U krajnjem slučaju sad sam i u obavezi, jer sam prihvatio ovu ulogu komentatora za Kurir.

Dakle, družićemo se.

Očekujem vrlo zanimljivo Prvenstvo Evrope, jer je UEFA napravila izmenu i sada imamo 24 reprezentacije, a ne 16 kao što je do sada bio slučaj. Prvi put će na Evropskom prvenstvu plasman dalje obezbediti i najbolje trećeplasirane reprezentacije, njih četiri. Mislim da će sve to doneti mnogo otvorenog i kvalitetnog fudbala, svi su u igri za nokaut fazu i trebalo bi da bude rezultatski zanimljivo. Nadam se da neće biti i drugih vrsta igrica, kao kad su se 2004. godine Italijani žalili na rezultat 2:2 Švedske i Danske u poslednjem kolu po grupama. Rezultat koji je za „azure“ značio izbacivanje sa takmičenja. Videćemo...

Dakle, svako će videti šansu da ode u drugi krug i to treba da donese mnogo neizvesnih utakmica. Po mom mišljenju su favoriti standardni. Francuska, Španija, Nemačka, uvek Italija, a iz senke vrebaju Belgija, verovatno i Englezi. Svi ostali bi priredili veliko iznenađenje kad bi se našli u finalu ili osvojili EURO.

Očekujem baš od Engleske da napokon pokaže zašto je kolevka fudbala, čak to i priželjkujem. Oduvek su mi bili simpatična reprezentacija, pa zašto da ne osvoje titulu baš sada u Francuskoj.

S obzirom da u reprezentaciji Španiji nema mog idola iz dečačkih dana Ikera Kasiljasa sa posebnom pažnjom pratiću Nojera, kao i igre Vardija, Ibrahimovića, Levandovskog (i Poljaci bi mogli nešto da naprave), Pogbe...

Uživaćemo svakako. A na sledećem Evropskom prvenstvu ćemo imati i za koga da navijamo, u to sam siguran. Ipak, do tada, dobro se smestite u fotelje, opskrbite se „zanimacijama“ i uživajte u fudbalu.

Do sledećeg čitanja, pozdravljam vas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track