(VIDEO) NIKO IH NIJE OZBILJNO SHVATIO: Torcida pre početka meča objavila na internetu plan prekida
Foto: Getty Images

Sami otkrili plan

(VIDEO) NIKO IH NIJE OZBILJNO SHVATIO: Torcida pre početka meča objavila na internetu plan prekida

Francuska 2016 -

Dva sata pre početka utakmice Hrvatska - Češka, odnosno četiri sata pre bakljade koja je izazvala prekid utakmice u 85. minutu, na službenoj Fejsbuk stranici navijačke grupe "Torcida 1950" iz Splita objavljena je karta sa detaljnim nacrtima kako će izazvati prekid utakmice.

1 / 3 Foto: Getty Images

Na karti su označenje lokacije na kojoj će se na stadionu u Sent Etjenu nalaziti navijačke grupe "Bed Blu Bojs, riječka Armada, navijači iz Vinkovca, kao i najveći broj navijača Hajduka. Prema skici, baklje koje su pale na teren odapete su upravo sa dela tribine gde su se nalazili pripadnici Torcide.

Na karti je tačno označena i pozicija na kojoj je palo 12 baklji i topovski udar koji je eksplodirao u lice redaru na stadionu koji je pokušao da pokupi jednu baklju, kao i u blizini hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića.

Na karti su označene i strelice sa drugih delova tribine koje jasno sugerišu da je napada trebalo biti više, ali iz nekog za sada nepoznatog razloga do njih nije došlo.

Iako je karta objavljena na Fejsbuku oko 16 sati, dva sata pre početka utakmice, niko do samog napada nije pridavao veliku pažnju. Neki od komentara su govorili kako se sigurno ne radi o nečemu ozbiljnom jer se inače ne bi objavljivalo na društvenim mrežama.

Tim pre jer su hrvatske obaveštajne službe još tri dana pre utakmice imale informaciju da se sprema prekid utakmice.

Ostaje i nejasno kako su huligani, uprkos velikim merama bezbednosti na stadionima zbog straha od terorističkih napada, uspeli da unesu toliku količinu baklji i topovskih udara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track