(VIDEO) RUSI SU PROŠLI SA NOVČANOM KAZNOM: Hrvati zbog huligana možda lete sa EP
Foto: Getty Images

UEFA na potezu

(VIDEO) RUSI SU PROŠLI SA NOVČANOM KAZNOM: Hrvati zbog huligana možda lete sa EP

Francuska 2016 -

UEFA nije dugo čekala i samo sat vremena po završetku utakmice Hrvatske i Češke (2:2) potvrdila je kako će pokrenuti disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog divljanja huligana i bacanja pirotehnike na teren.

Verovatno će službenu proceduru pokrenuti čim sudija i delegat utakmice podnesu izveštaj.Rusi su zbog divljanja navijača na stadionu u Marseju kažnjeni sa 150.000 eura, ali nisu izbačeni nego već su dobili uslovnu kaznu. Hrvatska bi mogla doživeti sličnu sudbinu.

"Mi više ne možemo biti kažnjeni uslovno. Disciplinska komisija pričekaće izveštaj delegata, kad vide šta se dogodilo onom vatrogascu kojeg je teško povredio topovski udar. Svi ti detalji i izveštaj sudije uticaće na odluku Uefe. Teško da će nas izbaciti zbog nekoliko ljudi koji nisu vezani uz sport. Ali novčana kazna biće visoka, budite sigurni," objasnio je Mateo Beusan, gostujući u emisiji Oko sokolovno na hrvatskoj televiziji.

Sa druge strane hrvatski fudbaler Ivan Rakitić je posle meča kazao da je sudija želeo da prekinw mwč i zapitao se hoće li Hrvatska uopšte igrati meč trećeg kola protiv Španije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track