Nejc Pečnik: Plašimo se Delija
Foto: Saša Pavlić

Igrači Crvene zvezde pod pritiskom

Nejc Pečnik: Plašimo se Delija

Fudbal -
Priznajem, među igračima vlada strah od navijača. Zato igramo sa 40 odsto svojih realnih mogućnosti, kaže Nejc Pečnik

Hrabar momak.Nejc Pečnik, najbolji fudbaler Crvene zvezde od početka očajne sezone, kazao je da se plaši Delija. Strelac tri gola za crveno-bele otkrio je na pripremama reprezentacije Slovenije da se po prvi put u karijeri sreće s takvom pojavom u životu. Baš zbog tog ogromnog straha, fudbaleri Zvezde u Superligi pružaju partije ispod očekivanja.Užasno- Priznajem, u svlačionici Crvene zvezde među igračima vlada strah od navijača. Zbog toga ekipa na terenu daje 40 odsto manje od svojih realnih mogućnosti. Teško je nositi se sa stalnim uvredama, koje obično krenu u 20. sekundi utakmice. Užasno je kad ti viču da si maneken ili žena - rekao je Nejc Pečnik za slovenačke medije i nastavio:I dalje sam optimista- Nemoguće je u tim uslovima pokazati sve što znaš. U velikom smo problemu, ali sam ja i dalje optimista. Verujem da Crvena zvezda na kraju sezone može uzeti titulu.Takođe, kaže da u Srbiji i Beogradu živi odlično, sa suprugom i ćerkicom.- Meni je u Zvezdi sasvim dobro, ali mi to ne znači ništa jer gubim na terenu. Posle dve ili tri pobede dođe poraz, a Crvena zvezda je klub u kojem je svaki neuspeh fatalan. Posle poraza stadion napuštamo pod policijskom pratnjom, kao da smo teroristi. Pritisak je ogroman, navijači su frustrirani jer je klub bez titule šest godina. Najteže mi je bilo kad smo morali da skinemo dresove i damo ih navijačima.

Pečnik: Viču nam da smo manekeni, a stadion napuštamo u pratnji policije
Pečnik: Viču nam da smo manekeni, a stadion napuštamo u pratnji policije

Žao mi je treneraNejc Pečnik došao je u Crvenu zvezdu na poziv trenera Slaviše Stojanovića.- Najviše mi je žao trenera Slaviše Stojanovića jer čovek ne može u miru da radi svoj posao. Pod neviđenim je pritiskom. U klubu vlada ogromno neslaganje - tvrdi Pečnik.

Duguje se mladimaNejc Pečnik istakao je da podele u upravi kluba negativno utiču na ekipu.- Tvrdim da Crvena zvezda ima najkvalitetniji tim u Srbiji, ali su najveći problem dugovi u klubu. Duguje se mladim igračima, kojima plata kasni godinu dana. Ako oni uskoro ne dobiju neki novac, ne znam kako će preživeti. Kad je takva situacija, kako onda da daju sve od sebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track