ĆIRO BLAŽEVIĆ: Ja sam trebao da budem selektor, napravio bih kamikaze od igrača
Foto: REUTERS

Razočaran odlukom

ĆIRO BLAŽEVIĆ: Ja sam trebao da budem selektor, napravio bih kamikaze od igrača

Fudbal -
Iskusni stručnjak smatra da je odluku o postavljanju Nike Kovača za novog trenera reprezentacije doneo Zdravko Mamić, a ne Davor Šuker

ZAGREB - Smena Igora Štimca i postavljanje Nika Kovača za novog selektora fudbalske reprezentacije Hrvatske razočarala je Miroslava Ćiru Blaževića koji se potajno nadao da bi ponovo mogao da preuzme klupu "Kockastih".

Iskusni stručnjak je za hrvatske medije izjavio da izbor Kovača nije odluka predsednika Fudbalskog saveza Davora Šukera, već prvog čoveka Dinama Zdravka Mamića, koji, prema njegovim rečima "vlada iz senke".

"Šuker obmanjuje javnost kada kaže da je on to odlučio. Ne, nije. To je Mamić odlučio. Na sudu ću dokazati da je u avionu Mamić sve njih ucenjivao da se postavi Niko Kovač. Govorio je "to je najbolje za narod". Tog Štimca jadnog su odj..... Pa da imaju malo morala i Šuker i Mamić bi otišli. J.... ti hrvatski fudbal u kojem Mamić komanduje! Nema regularnosti u hrvatskom fudbalu dok je Mamić gazda. A kada nema regularnosti u sportu, onda sport nema svoju svrhu", rekao je "trener svih trenera".

Blažević je otkrio kako ga je iznervirala činjenica što on nije postavljen za selektora u dve utakmice dodatnih kvalifikacija.

"Da nije bilo Mamića, Šuker bi rekao: Pustimo Ćiru ove dve utakmice, a nakon toga neka Niko vodi reprezentaciju. Ja znam kako bi transformirao naše reprezentativce u kamikaze. Razočaran sam činjenicom da Davor Šuker još uvek nije uspeo da bude predsednik", zaključio je Miroslav Ćiro Blažević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track