Mihajlović: Glas za Zlatnu loptu daću Ibrahimoviću!
Foto: Saša Pavlić

Intervju, selektor Srbije

Mihajlović: Glas za Zlatnu loptu daću Ibrahimoviću!

Fudbal -
Siniša smatra da je Šveđanin igrama u PSŽ zaslužio da bude proglašen za najboljeg fudbalera planete

Mihajlović još čeka FSS.Srbija je sve bliža izboru i promociji novog selektora fudbalske reprezentacije jer aktuelni ne dobija poziv od rukovodstva FSS za razgovor o produženju saradnje. Poslednja selektorska dužnost Siniši Mihajloviću mogla bi da bude glasanje za nosioca Zlatne lopte, koju vidi u rukama Šveđanina Zlatana Ibrahimovića.- Nisam ja taj koji treba da povuče prvi potez. Ukoliko neko iz FSS smatra da sam i dalje potreban reprezentaciji, tu sam da razgovaramo. U suprotnom, od decembra sam slobodan - rekao je Mihajlović, ne postavljajući rokove za pregovore.Da li ste zadovoljni mečom s Rusima u Dubaiju zakazanim za novembar?- Nije još ugovoren taj meč, ali, naravno, zadovoljan sam što ćemo verovatno igrati s učesnikom SP. Bilo je u planu da odigramo prijateljsku utakmicu s Turskom, što se nije poklopilo sa željom Fatiha Terima, koji je izjavio da hoće lakše rivale za novembar. Eto, sad smo postali jaka ekipa, koju bi da izbegnu. Videćemo ko će nam biti drugi rival.Da li ste videli nesporazum Matije Nastasića i Džoa Harta koji je doneo pobedu Čelsiju?- Veća je krivica golmana jer nema šta da traži toliko udaljen od gola, koliko je on bio prilikom nesporazuma s Nastasićem. Niti ga je ko zvao, niti je trebalo da bude na tom mestu.Kome biste dali glas za Zlatnu loptu?- Ibrahimoviću! Zato što je moj prijatelj i zato što je zaslužuje svojom igrom. Takođe, prihvatio bih i izbor drugog igrača - Mesija ili Krstijana Ronalda, na primer. Portugalac je uradio nešto što se doskora nije moglo zamisliti, postigavši 216 golova na 212 mečeva za Real. Za koga god da glasate, ne možeš pogrešiti, kao kad se opredeljujete između Ferarija i Bentlija.

Ima siguran glas od nas... Zlatan Ibrahimović
Ima siguran glas od nas... Zlatan Ibrahimović

Pratim RišairaPratite li igre mladog Rišaira Živkovića u Groningenu i da li biste ga pozvali u tim?- Znam ko je Živković. Smatram da bi prvo morao da zaigra za neku od mlađih selekcija Srbije, iako sam dosad pokazao da mi godine nisu bitne kad pravim spisak.

Sinovi napredujuKako napreduju vaši sinovi Miroslav i Dušan u Laciju?- Miroslav je špic, porastao je i ima problem s kolenom, zbog čega mora da miruje. Dušan igra po strani, nema tehniku kao njegov brat, ali ima temperament i želju da se bori. On igra standardno... Šta će biti od njih, teško je sad reći. Ni kad su počinjali da treniraju nisam imao veze s tim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track