Ljajić: Ovo je kao san!
Foto: Fonet

Srbin piše istoriju italijanskog fudbala

Ljajić: Ovo je kao san!

Fudbal -
Srpski internacionalac ne može da veruje da njegov klub ima devet pobeda iz isto toliko mečeva na startu italijanskog prvenstva

Na sedmom nebu!Najbolji klub u Evropi, po svemu sudeći, niko ne može da zaustavi, pa čak i kad igraju sa igračem manje, što su fudbaleri Rome najbolje dokazali na gostovanju u Udinama, gde su, i pored isključenja Maikona, ostvarili i devetu pobedu iz isto toliko mečeva u Seriji A!Izjednačen rekordNovom reckom Roma je izjednačila rekord Juventusa po broju pobeda na startu prvenstava Italije, a već sledećeg vikenda imaće priliku da na krcatom Olimpiku protiv Kjeva postane jedini klub u istoriji „kalča“ sa 10 trijumfa na početku sezone.Zbog svega što se dešava u timu iz prestonice Italije srpski internacionalac Adem Ljajić tvrdi da je na sedmom nebu posle devete uzastopne pobede, ali i dalje nema nameru sluša priča o osvajanju „skudeta“.- Ovo je kao da sanjam i sve češće uštinem sebe kako bih se uverio da je ovo zaista istina. Pobedili smo bez Totija i Žervinja, i to sa 10 igrača! Još uvek ne mogu da verujem šta smo napravili u ovih devet mečeva, ali i dalje ne želim da razmišljam o „skudetu“. Znam samo da se ovde osećam fenomenalno i da svi imamo isti status, kao i da je svakom Roma preča od individualnog učinka - rekao je Ljajić, koji je za 278 minuta u dresu Rome tri puta bio strelac.Spasilac iz FrancuskeTrener Rudi Garsija je stigao u Rim kako bi vratio „vučicu“ u evropska takmičenja. Međutim, Francuz je uradio mnogo više. Pod njegovim vođstvom mladi fudbaleri Pjanić, Florenci, Strotman i Ljajić su eksplodirali i uz iskusne nosioce igre Totija, Balzaretija, Maikona, De Rosija i 36-godišnjeg golmana De Sanktisa učinili Romu nepobedivom.- Prosto ne smem da izgovorim sve što mislim... Pobedili smo na Frijuliju, gde se retko osvajaju bodovi, sa igračem manje. Imamo jedan primljen gol za 810 minuta i, što je najvažnije, stvorili smo takav tim da se svačiji izostanak može nadoknaditi - kaže Rudi Garsija.

Toti: Imamo m..a!Živa legenda rimske „vučice“ Frančesko Toti zbog povrede nije bio od pomoći saigračima u Udinama, ali im je nakon meča čestitao, a medijima poručio da ovaj tim Rome ima ogromna m..a!- Čestitam mojim prijateljima, saigračima, koji su pokazali neverovatnu hrabrost, snagu i m..a na jednom od najtežih gostovanja u sezoni! Svi smo mi Roma, bez obzira na to ko se nalazi na terenu, i presrećan sam što se u ekipi stvorila takva atmosfera. Ovakvi trenuci se pamte ceo život, a verujem da isto osećaju i naši navijači, kojih je veliki broj gde god da igramo - rekao je kapiten „vučice“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track