NIJE DAN D: Rašović ne razmišlja o otkazu u Partizanu

Ne brine

NIJE DAN D: Rašović ne razmišlja o otkazu u Partizanu

Fudbal -
Mediji spekulišu da bi Rašović zbog slabijih rezultata ekipe mogao da dobije otkaz, a kao "Dan D" oznacili su sutrašnju utakmicu protiv Radničkog u Nišu

BEOGRAD - Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je danas da ne razmišlja o medijskim spekulacijama da će dobiti otkaz, već o predstojećoj utakmici u Nišu, protiv Radničkog u osmini finala Kupa Srbije.

"Kada neko preživi ono što sam ja preživeo pred prošli derbi, nijedna utakmica nije "Dan D" za mene. O otkazu morate da pitate ljude koji vode klub, ja ne razmišljam o tome. Juče sam razgovarao sa predsednikom (Draganom Đurićem), ništa spektakularno, o nekim tekućim stvarima", rekao je Rašović na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

Partizan je u prošlom kolu, u subotu, odigrao 1:1 protiv Napretka na svom stadionu, ali je zadržao prvo mesto na tabeli.

"Nismo napravili rezultat protiv Javora i Napretka, igrači su se borili i stvarali šanse. Ništa im ne zameram", rekao je Rašović.

Fudbaleri Partizana sutra od 17 sati u Nišu igraju protiv Radničkog, utakmicu osmine finala Kupa Srbije. Dve ekipe su igrale u drugom kolu Super lige Srbije, a tada je meč u Nišu završen bez golova.

"Igramo protiv Radničkog, protiv koga smo igrali i u prvenstvu. To je čvrsta ekipa imamo složen zadatak, moramo da obratimo pažnju na njihove visoke igrače, da nam ne daju gol glavom kao Zvezdi. Hoćemo da pobedimo. Radnički igra dobar fudbal, imaju iskusne igrače i trenera koji je takmičar. Očekujem dobru utakmicu", rekao je Rašović.

Trener srpskog šampiona rekao je da očekuje drugačiju utakmicu od one u prvenstvu, pošto je Kup potpuno drugačije takmičenje i da se neće iznenaditi ako Radnički napadne. On je dodao da će neke igrače odmarati, kako bi što spremnije dočekali "večiti" derbi protiv Crvene zvezde, sledeće subote na gostujućem terenu i istakao da su igrači svesni da moraju da obrate pažnju na disciplinu, pošto se žuti kartoni sabiraju.

"Biće izmena, ali još nismo odlučili ko neće igrati. Sutra ćemo odlučiti da li će braniti Vladimir Stojković. Andrija Živković dobro radi i biće spreman za utakmicu", rekao je on i dodao da je ekipa vežbala izvođenje jedanaesteraca.

"Vežbali smo juče penale, vežbaćemo i danas. Ne zato što ćemo se braniti, nego zato što se igra Kup utakmica i to može da odluči pobednika", rekao je Rašović.

Upitan da li Partizan igra kada ga protivnik natera, odnosno kada povede, Rašović je rekao da njegova ekipa ima problema sa realizacijom.

"Imamo problema sa realizacijom, iako smo najefikasniji klub u ligi. U utakmici protiv Napretka u prvih 10 minuta imali smo tri dobre šanse. Imamo mlade igrače koji sazrevaju na velikim utakmicama", rekao je Rašović.

Sportski direktor Partizana Albert Nađ nedavno je rekao da je njegov klub oštećen u utakmici protiv Napretka, pošto mu nije dosuđen penal.

"Ne mogu da kažem da je sudija kriv. Mi smo krivi što nismo realizovali šanse", rekao je Rašović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track