SPREMLJENA METLA: Stojanović i Rašović ipak preživeli otkaze!
Foto: Fonet

Slaviša i Vuk na tapetu

SPREMLJENA METLA: Stojanović i Rašović ipak preživeli otkaze!

Fudbal -
Treneri Crvene zvezde i Partizana teško se nose s pritiskom i glasinama da će biti otpušteni ukoliko ne pobede u derbiju u subotu

Našli im naslednike.Slaviša Stojanović i Vuk Rašović tvrde da im glasine o eventualnom otkazu ne prave veliki problem. Činjenica je da bi Crvena zvezda i Partizan u dogledno vreme mogli da ostanu bez svojih trenera jer uprave dva kluba nisu zadovoljne njihovim radom. Ipak, ni Stojanovića ni Rašovića ne opterećuju spekulacije o njihovom statusu na Marakani odnosno u Humskoj. Obojici će sudbina biti poznata posle 145. „večitog derbija“ u subotu.Nisam zadovoljanKao najozbiljniji naslednici Slaviše Stojanovića na klupi Crvene zvezde slove Miodrag Grof Božović i Milovan Rajevac.- Nisam zadovoljan rezultatima koje smo postigli. Spletom raznih okolnosti, te individualnih i sudijskih grešaka došli smo u situaciju gde smo. Ima, naravno, i moje krivice. Nije prijatno slušati svake nedelje da te smenjuju, ali to je sudbina svakog trenera u velikom klubu kakav je Crvena zvezda - rekao je Stojanović i dodao:- Posebno kad ne ide kako planiraš. Profesionalac sam i nastojim da se koncentrišem na svoj posao, teren i igrače. Da me sve drugo manje interesuje.Dva kandidataPretendenti na mesto Vuka Rašovića, barem prema izvorima bliskim upravi crno-belih, jesu Ljubinko Drulović i Ljubiša Tumbaković. Čelnici Partizana smatraju da Rašović treba da ide ukoliko danas ne pobedi u Nišu.- Kad neko preživi ono što sam ja preživeo pred prošli „večiti derbi“, nijedna utakmica ne može više da bude „dan D“. Ne razmišljam o tome da mi je sreda sudnji dan. Za sve druge stvari, ja nisam pravi sagovornik - kazao je Vuk Rašović potvrdivši da je juče imao sastanak s predsednikom Draganom Đurićem:- Bio je redovan sastanak između predsednika Đurića, direktora Nađa i mene, na kojem smo razgovarali o tekućim pitanjima. Ništa spektakularno.

Spasava ih samo pobeda u derbiju... Stojanović i Rašović
Spasava ih samo pobeda u derbiju... Stojanović i Rašović

Vuka briga za penalSudijska komisija FSS javno je potvrdila da je Partizan protiv Napretka oštećen za penal nad Nemanjom Kojićem.- Ne želim da se kao razlog našeg remija pominje odluka sudije, jer ne može on da nam bude kriv što smo promašili onoliko šansi. Da smo u prvih 15 minuta iz jedne od tri idealne prilike postigli gol, sve bi bilo drugačije - istakao je trener Partizana Rašović.

Ninković: Igraću u derbijuFudbaler Crvene zvezde Miloš Ninković, koji je povredio glavu u Nišu i zaradio 13 kopči, i pored saveta lekara da miruje, želi po svaku cenu da igra u derbiju s Partizanom.- Lekari mi kažu da treba desetak dana strogog mirovanja. Ali rekao sam sebi da ću igrati tu utakmicu. Zaštitnu masku sam već nabavio. Ne interesuju me saveti lekara, derbi neću da propustim. Nervira me samo otok, koji se spušta na oko, ali važno je da nema bolova u glavi - rekao je Ninković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track