ENGLEZ SE VRATIO SA VEČITOG DERBIJA: Dobro došli u pakao Beograda
Foto: Nemanja Pančić

Kad ostrvski navijač dođe na Marakanu

ENGLEZ SE VRATIO SA VEČITOG DERBIJA: Dobro došli u pakao Beograda

Fudbal -
Posle svega što sam video, mogu da kažem da sam u Beogradu doživeo najluđe iskustvo, napisao je jedan engleski kolumnista

Jedan engleski fudbalski kolumnista, odlučio je da dođe u Beograd na 145. večiti derbi i direktno sa severne tribine Marakane posmatra pobedu Crvene zvezde nad Partizanom (1:0). Svoje impresije napisao je u blogu koji je naslovio sa "Welcome to Hellgrade" (Dobrodošli u grad pakla)Mnoge stvari koje je video tokom boravka u Srbiji su ga začudile, a prva je bila što mu je taksista rekao da će ga posle meča čekati na istom mestu, "ako ostane živ". Po ulasku na severnu tribinu Marakane Ostrvljanin je sa nevericom posmatrao navijače Partizana, koji razdvojeni na jugu i istoku za isti klub različito navijaju, a potom je bio iznenađen kada ga je jedan od pristalica Crvene zvezde zgrabio za rame i zajedno sa njim skako i pevao na tribini iako ga ne poznaje niti ga je pre toga išta pitao. Uz ludilo koje je na severu nastao kada je Milan Obradović postigao ispostaviće se odlučujući autogol, engleski posetilac je rekao da je bio šokiran ponašanjem navijača Partizana početkom drugog poluvremena.

"Najpre sam mislio da je vatra sa juga odgovor na šou navijača Zvezde. Ostao sam šokiran kada sam shvatio da je vatra velika i da je ima na više mesta. Vatrogasci su se borili sa njom, a sudija je u dimu okružen igračima, nasuprot mojim očekivanjima i praksi u zemlji iz koje sam došao, odlučio da nastavi meč.""Posle svega što sam video, mogu da kažem da sam u Beogradu doživeo najluđe iskustvo, koje je prevazišlo sva očekivanja, koja sam pre puta imao. Nikada nisam, a i sumnjam da ću videti išta slično", zaključio je engleski komentator.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track