Safet Sušić: Mihajloviću, nisam pobegao
Foto: Reuter

Intervju, selektor Bosne, odgovorio kolegi

Safet Sušić: Mihajloviću, nisam pobegao

Fudbal -
Nikad ne bih odbio da igram protiv Srbije. Beograd i Sarajevo su uvek bili dobra kombinacija. Problem mogu biti jedino navijači

To je taj Pape.Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić (58) poručio je svom kolegi iz Srbije Siniši Mihajloviću da nije pobegao s megdana. Naime, pre četiri dana Miha je u intervjuu za Kurir rekao da je Sušić odbio da u Čikagu igra s „orlovima“ i tako propustio šansu da na terenu dokaže svoju raniju tvrdnju da je Srbija najveće razočaranje u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu.Jeste li odbili da igrate protiv Srbije u Americi?- Nisam! Ne znam ni da li je trebalo da igramo sa Srbijom u Čikagu. Nisam upoznat s tim predlogom - počeo je razgovor za Kurir Safet Sušić.Da li biste igrali protiv Srbije?- Zašto da ne?! Beograd i Sarajevo! To je uvek bila dobra kombinacija. Nikad ne bih odbio da igram protiv Srbije.Možemo li onda u dogledno vreme da očekujemo prijateljski meč dve selekcije?- Bilo bi lepo. Jedini problem može da bude publika. Zbog toga je rizično. Pojedinac ili grupica sa bilo koje strane mogu napraviti problem, a to onda ne bi bilo dobro ni za vas ni za nas.Koja je tajna uspeha reprezentacije BiH?- Prvi razlog je kvalitet naših fudbalera. Nemam mnogo igrača, oko 12 ili 13 vrhunskih, najviše 15. Drugi razlog je što smo imali sreću da nas mimoiđu povrede u kvalifikacijama. Treći, nismo imali nijedan crveni karton i svega sedam žutih u 10 utakmica, pa sam na svakom meču mogao da računam na najbolje što imam. Četvrti razlog je naša publika.Kolike su zasluge Ivice Osima za odlazak na Mundijal?- Situacija u našem savezu se konsolidovala kad je Ivica Osim postavljen za glavnog čoveka. Imao je podršku UEFA i FIFA. Njega svi cene i vole. Ne samo u Bosni već i u svetu. Iza Osima su stali Bošnjaci, Srbi i Hrvati.Zašto Srbija nije uspela da ode na Mundijal?- Srbija je razočaranje za sve. Morala je makar do poslednjeg kola da se bori za Brazil, a ne da ispadne na polovini kvalifikacija. Fakat je da ste u grupi imali Belgiju, koja je među pet najboljih reprezentacija u svetu, ali... Trebalo je nagovoriti Vidića, pričati sa Stankovićem i još nekim igračima - zaključio je popularni Pape.

Kakav bi tim imala Juga!S obzirom na rezultate reprezentacija s prostora bivše Jugoslavije, kakav bi bio uspeh tog tima da je u Brazilu?- Selektor bi imao najveći problem (smeh). Od igrača koji sad igraju za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju mogla bi da se napravi vrhunska reprezentacija. Igrao sam za Jugu, i ranije smo imali sjajne igrače, ali na velikim smotrama ništa nismo napravili - iskren je Sušić.

Podmlađivanje je greškaDa li biste vi kao srpski selektor Mihajlović podmladili reprezentaciju pred Mundijal?- Uh... Nemojte! Neću o tome. Da ste skupili sve najbolje što imate, potpisujem da biste otišli u Brazil - istakao je Sušić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track