BEZBRIŽAN: Mažić nije kriv za poraz Milana
Foto: Saša Pavlić

UEFA neće imati zamerke na suđenje

BEZBRIŽAN: Mažić nije kriv za poraz Milana

Fudbal -
Srbin je po pravilima UEFA dosudio penal za Barselonu i verovatno dobija prelaznu ocenu za suđenje na utakmici na Nou kampu

Dobiće bar trojku!Najbolji srpski sudija Milorad Mažić verovatno će se naći na najužem spisku arbitara za Svetsko prvenstvo u Brazilu jer UEFA neće imati velikih zamerki na njegovu arbitražu na utakmici 4. kola Lige šampiona između Barselone i Milana!Iako su Italijani osuli paljbu po srpskom arbitru tvrdeći da je dosudio nepostojeći penal za domaćine, u pravilima UEFA stoji da je prekršaj sve ono što igrača sprečava da dođe do lopte, a pre toga je stekao prednost položajem tela. S obzirom na to da je u presudnom momentu Abate rukom uhvatio Nejmara za rame, Mažić nije napravio grešku. Međutim, srpskom sudiji niko ne bi zamerio i da je Brazilcu pokazao žuti karton zbog teatralnog pada, jer je Nejmar jedva dočekao da ga protivnik dotakne i srušio se u kaznenom prostoru.Mažić je jedan od najbolje ocenjenih sudija u dosadašnjem toku Lige šampiona, a prošle sezone je delio pravdu na mečevima polufinala i četvrtfinale Lige Evrope.Italijani ne krive Srbina jer smatraju da je on samo pion u rukama moćnika UEFA, koji godinama unazad sapliću roso-nere, pogotovo u mečevima s Barselonom. Svoju tvrdnju Milanezi zasnivaju na „neoborivim činjenicama“. Naime, u prethodne dve godine i sedam okršaja Barselone i Milana dosuđena su čak četiri penala za Katalonce uz 20 žutih kartona i jedan crveni za roso-nere. Zato sa Apenina tvrde da je Milorad Mažić morao da učini isto što i njegovi prethodnici, a pišu i da Barselona ima toliko jak lobi u UEFA da se Srbin izvinjavao Inijesti jer mu se tokom jednog prodora našao na putu.S pisanjem medija slaže se i trener roso-nera Masimilijano Alegri.- Momci su odigrali sjajan meč, posebno u drugom delu, ali nismo mogli protiv Barselone i sudije. Kataloncima je poklonjen penal, ali kao da to nije bilo dovoljno, pa im je priznat i gol iz ofsajda. Žao mi je što smo izgubili na ovakav način - kaže Alegri.

Sumnjiv ofsajd... Drugi gol Barselone
Sumnjiv ofsajd... Drugi gol Barselone

Penal... Abate i Nejmar
Penal... Abate i Nejmar

Pipo umesto Alegrija?Direktor Milana Adrijano Galijani i ćerka vlasnika roso-nera Barbara Berluskoni nisu progovorili nijednu reč tokom meča na Nou kampu iako su sedeli jedno pored drugog. U Milanu besni rat između dvoje najuticajnijih ljudi u klubu, a prvi će cenu sukoba platiti trener Masimilijano Alegri, kome sledi otkaz već posle meča u Veroni. Na njegovo mesto Barbara će dovesti Filipa Inzagija.Galijani veruje da Pipo nema dovoljno iskustva, ali njegovo mišljenje više nije važno, pa je moguće da i on posle 28 godina napusti San Siro. Ako ga Barbara i zadrži na funkciji, Galijanijev uticaj će biti minimalan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track