RAJEVAC ISKREN: Zvezda je klub, koji se  ne odbija!
Foto: Aleksandar Jovanović

Iskusni stručnjak kaže da obožava crveno-bele

RAJEVAC ISKREN: Zvezda je klub, koji se ne odbija!

Fudbal -
Milovan Rajevac pregovara u vezi novog angažmana, ali je istakao da bi voleo da vodi Crvenu zvezdu

BEOGRAD - Poznati srpski fudbalski trener Milovan Rajevac, stručnjak koji je na prethodnom šampionatu sveta u Južnoj Africi sa selekcijom Gane osvojio peto mesto rekao je da se još nada da će biti akter narednog Mundijala u Brazilu.

"Posle uspeha sa Ganom sve moje misli bile su usmerene da ponovo odem na Svetsko prvenstvo. Bio sam uveren da sledeće neće proći bez mene, preuzeo sam Katar, sa kojim sam prošao prvi krug kvalifikacija, ali potom sam napustio i čekao neku novu ponudu. Međutim, dosta se mesta popunilo, iskreno, očekivao sam da kao peti na svetu uzmem neku reprezentaciju, ali još to nije došlo. Ima nekih nagoveštaja, videćemo do kraja godine, nije sve gotovo, ali mislim da ne smem da propustim da prođe zima, a da ne uzmem neku reprezentaciju ili klub", rekao je Rajevac.

Zbog pregovora oko novog angažmana Rajevac će narednih dana biti van Srbije, pa neće biti u mogućnosti da predvodi novinarsku selekciju u revijalnom meču protiv A tima u Užicu.

"Srbija nije otišla u Brazil. Fudbal je veliki biznis, mnogo smo izgubili, a malo smo i sami krivi. Na početku kvalifikacija napravili smo dosta grešaka, sad igramo dobro i žao mi je što nema nekih ključnih igrača, poput Ljajića. Belgija je odlična ekipa i mogli smo da se borimo sa njima, jer mislim da smo ispred Hrvatske. Ali, to je iza nas, moramo da gledamo da se kvalifikujemo na naredno Evropsko prvenstvo. Ni to nije lako, drugi napreduju, poput Bosne, a mi smo napravili korak unazad i sad ga hvatamo. Ne bi smelo da se desi da ne odemo na EP", jasan je Rajevac.

Na pitanje da li njegove planove može da "poremeti" poziv iz Crvene zvezde, s obzirom na to da se zna da je predsednik Dragan Džajić odavno želeo da ga angažuje Rajevac je rekao:

"Zvezda je moj klub i normalno, Zvezda se ne odbija. U Crvenoj zvezdu bi bili najsrećniji da se klub vrati na stare staze slave, publika se vraća, još samo rezultat je potreban", naglasio je on.

Za kraj, Rajevac je poručio da je uveren kako će u Brazilu jedna selekcija iz Afrike stići bar do polufinala, od kojeg je njega sa Ganom delilo samo nekoliko centimetara.

"Možda sam u Africi sa Ganom mogao da budem i šampion sveta, ali Asamoa Đan nije realizovao taj penal protiv Urugvaja. Gana će sigurno u Brazil, imaće dobre šanse tamo, ali najjača ekipa iz Afrike je Obala Slonovače, a odličan tim ima i Egipat. Afrika je najveći izvor igrača, tamo radi veliki broj dobrih trenera i dosta su napredovali na taktičkom planu. Gana je u Južnoj Africi ušla među osam, a sada je vreme da neko uđe među četiri", zaključio je Rajevac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track