RASTANAK: Sujetni Mihajlović odlepio zbog Sampdorije!
Foto: Dado Djilas

Reprezentacija Srbije ostaje bez selektora

RASTANAK: Sujetni Mihajlović odlepio zbog Sampdorije!

Fudbal -
Ponuda iz Italije sačekala kraj mandata Siniše Mihajlovića, koji se Karadžiću zahvalio na saradnji tokom leta za Ujedinjene Arapske Emirate

A sad Jovo nanovo!Fudbalska reprezentacija Srbije ostaje bez selektora! Siniša Mihajlović napušta „orlove“ posle utakmice u Užicu 19. novembra, a prvi sledeći radni dan dočekaće kao novi trener italijanskog prvoligaša Sampdorije.Tražimo novogNedeljama je stvarana iskrivljena slika da od Tomislava Karadžića zavisi Mihajlovićeva sudbina. Sada je, međutim, jasno da prvi čovek srpskog fudbala nijednog trenutka nije držao situaciju pod kontrolom i da mu se aktuelni selektor zahvalio na dosadašnjoj saradnji, nespreman da do decembra čeka razrešenje statusa aktuelnog rukovodstva.Poslednji Karadžićev pokušaj da Mihajlovića odgovori od odlaska propao je tokom leta iz Beograda za Abu Dabi, pa će od 20. decembra krenuti potragu za novim selektorom.Mihajlović juče u Dubaiju nije bio raspoložen da priča o novom poslu u Sampdoriji, a mala ekipa novinara nije bila spremna da sluša nevažne priče o prijateljskoj utakmici s Rusijom, tako da je i ta konferencija na najbolji način ilustrovala odnose dve strane u poslednjih godinu i po.A Rusija?- Ja sam još uvek selektor Srbije i dokle god je tako, ne želim da govorim o drugim stvarima. Ako imate nešto da me pitate vezano za meč s Rusijom, izvolite, u suprotnom nemamo o čemu da razgovaramo - rekao je Mihajlović da bi u nastavku dodao:- Dakle, da li vas zanimaju očekivanja pred Rusiju?Nakon nekoliko pitanja kojima se tražilo objašnjenje vesti iz Italije usledio je Mihajlovićev zahtev:- Pitam vas poslednji put da li imate nešto da me pitate vezano za utakmicu.Kratko novinarsko „ne“ bilo je signal Mihajloviću da se pokupi uz izgovor da žuri na ručak.

Tole: Male šanse da Siniša ostanePredsednik FSS Tomislav Karadžić priznao je da su šanse za ostanak Siniše Mihajlovića male.- Razgovori s Mihajlovićem su pri kraju i nisam optimista da će ostati selektor. On ima ponudu Sampdorije, a narednih dana ćemo još pričati, zbog čega i nismo u situaciji da razmišljamo o nasledniku. Ne želim da pričam o detaljima, ali ima pitanja i problema koji su rešivi, kao i onih koji nisu. Miha nije izašao iz okvira ranijih zahteva i ne bih rekao da ključ leži u mom eventualnom ostanku ili odlasku - rekao je Karadžić.

Nisam se dogovorio sa ItalijanimaIako je insistirao da se postavljaju pitanja vezana isključivo za utakmicu protiv Rusije, selektor Siniša Mihajlović je ipak prokomentarisao svoj eventualni angažman u Sampdoriji. On tvrdi da vesti sa Apenina nisu tačne i da dogovora s klubom iz Đenove nema.- Nije tačno to što pišu Italijani. Ništa se nisam dogovorio sa Sampdorijom. Ja sam i dalje selektor Srbije i dokle god je tako, ne želim da se bavim pričama o nekom drugom klubu. Maksimalno sam posvećen utakmici u petak jer igramo protiv izuzetno jake reprezentacije - osvanula je Mihina izjava na sajtu FFS, a u njoj selektor još kaže:- Srbija će uvek biti prioritet u odnosu na Sampdoriju ili bilo koji drugi klub. Kada se završe ove dve utakmice, obaviću razgovor s čelnicima FSS i videćemo šta će biti.(S. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track