Rat za Zlatnu loptu!
Foto: Beta Ap

Nezapamćen haos uoči izbora najboljeg fudbalera na planeti

Rat za Zlatnu loptu!

Fudbal -
Iako do dodele prestižnog priznanja u Cirihu ima još dva meseca, ne prestaju prozivke i pljuvačina između najboljih fudbalera na svetu

Može biti samo jedan!Izbor za najboljeg igrača planete za 2013. godinu održaće se 13. januara naredne godine u Cirihu. Iako je do spektakla ostalo skoro dva meseca, a do objavljivanja imena trojice finalista za Zlatnu loptu FIFA više od 15 dana, prozivke, pljuvačina i medijski rat već nedeljama potresaju fudbalsku javnost!

Nakon što je Leo Mesi četiri puta zaredom osvojio ovo priznanje, a u 2013. godini nije imao neke značajnije uspehe, Kristijano Ronaldo, Frenk Riberi i Zlatan Ibrahimović, kao i njihovi fanovi ubeđeni su da će Argentinac pasti s trona. Haos je započeo predsednik FIFA Sep Blater.

- Mesi je dobar dečko. Njega bi svaka majka želela za zeta. S druge strane, Ronaldo je vojnik. Jedan provodi više vremena kod frizera od drugog, a kada bih ja birao kome ću dati Zlatnu loptu, dao bih je Mesiju - rekao je Blater, a kasnije se izvinio Kristijanu, koji je odmah poručio da će bojkotovati ceremoniju u Cirihu.

- Blater je jasno pokazao koliko FIFA poštuje mene, moj klub i moju zemlju. Naravno da neću ići na dodelu Zlatne lopte, ne želim da učestvujem u toj farsi. Blateru želim zdrav i dug život - sarkastičan je bio Ronaldo.

Salvi uvreda i prozivki prudružio se i legendarni Pele, rekavši da niko osim Mesija i Ronalda nije dovoljno dobar igrač da bi osvojio ovo priznanje. Njegove reči žestoko su pogodile predsednika UEFA Mišela Platinija, kao i čelnike Bajerna, jer je Riberi u ovoj godini osvojio sve što se osvojiti može.

- Tog čoveka stižu godine čim daje takve izjave. Da li je on gledao fudbal ove godine? Sudeći po onome što priča, očigledno nije - kaže predsednik Bavaraca Uli Henes.

Atmosferu je do tačke usijanja doveo Ibrahimović, koji tvrdi da je došao red na njega za Zlatnu loptu, a Mesijev brat Matijas dolio je ulje na vatru u ratu.

- Mesi ima četiri Zlatne lopte i još mnogo pojedinačnih nagrada. A šta je osvojio Ronaldo? O Ibrahimoviću ili Riberiju ne želim ni da govorim - kaže Matijas.

Kandidat broj 2... Kristijano Ronaldo
Kandidat broj 2... Kristijano Ronaldo

Kandidat broj 3... Frank Riberi
Kandidat broj 3... Frank Riberi

Moji više vole Mesija i Ronalda

Fudbaler Bajerna Frank Riberi razočaran je što i u njegovoj rodnoj Francuskoj navijači smatraju da Mesi i Ronaldo više zaslužuju Zlatnu loptu od njega.

- Imam utisak da čak i Francuzi više vole Mesija i Ronalda. Zašto? Osvojio sam skoro sve trofeje u 2013. i Francuzima bi trebalo da bude drago što njihov sunarodnik osvaja nagradu - kazao je Riberi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track