MUNDIJAL U SENCI: Srbi u drim-timu koji nisu na SP!
Foto: Dado Djilas

Svetski mediji odali priznanje našim igračima

MUNDIJAL U SENCI: Srbi u drim-timu koji nisu na SP!

Fudbal -
Idealnih 11: Branislav Ivanović i Neven Subotić u većini medija svrstani u najbolju postavu fudbalera koji narednog leta neće igrati na SP

Njima je mesto na SP!Tandem srpskih defanzivaca Branislav Ivanović i Neven Subotić našli su se u idealnom timu fudbalera koji neće nastupiti na Svetskom prvenstvu narednog leta u Brazilu! Najveća zvezda koja neće videti Mundijal svakako je napadač PSŽ i selekcije Švedske Zlatan Ibrahimović, a pored njega tu je i najskuplje plaćeni igrač svih vremena - Garet Bejl.Nema najskupljegNakon remija u Montevideu između Urugvaja i Jordana, selekcija iz Južne Amerike je zbog trijumfa u Amanu sa 5:0 postala poslednja učesnica najvećeg planetarnog fudbalskog takmičenja. Na Svetskom prvenstvu u Brazilu igraće skoro svi najbolji fudbaleri poput Kristijana Ronalda, Lionela Mesija, Vejna Runija, Frenka Riberija i ostalih. Međutim, neke od zvezda najkvalitetnijih evropskih klubova posmatraće prvenstvo sveta putem malih ekrana ili s tribinama brazilskih stadiona.Brojni mediji su odmah po završetku kvalifikacija počeli da sastavljaju idealnih 11 koji nisu imali sreće da se dokopaju Mundijala, a većina je u svoju najbolju postavu ubacila srpski odbrambeni duo. Među njima je i najpoznatija američka sportska TV stanica ESPN, kao i još nekolicina španskih, italijanskih i nemačkih medija.Bane levi bekKapiten selekcije Srbije Branislav Ivanović našao se na poziciji levog beka u svim anketama, dok je defanzivcu Dortmunda poverena uloga štopera. Uz njih dvojicu u defanzivi su još Danijel Ager i David Alaba, a neizostavan na golu je Ivanovićev saigrač iz Čelsija Peter Čeh.

Lampard priznaoBANE JEDINI TRPI BATINEJedan od najboljih igrača u istoriji Čelsija Frenk Lampard tvrdi da je Branislav Ivanović najjači saigrač s kojim je igrao u svojoj dve decenije dugoj fudbalskoj karijeri!Frenk je preko Tvitera odgovorio jednom navijaču na pitanje: Kad bi se svi tvoji bivši i sadašnji saigrači pobili na velikoj poljani, ko bi jedini ostao na nogama?- Odlično pitanje! Džon Hartson i Nil Radok bi izdržali do samog kraja, ali nemam dilemu da bi poslednji stajao Branislav Ivanović! - odgovorio je Lampard.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track