ZVEZDA: Karadžić da progovori o milionskim pljačkama koje su zataškane!
Foto: Nebojša Mandić

Odgovor

ZVEZDA: Karadžić da progovori o milionskim pljačkama koje su zataškane!

Fudbal -
Od državnih organa očekujemo i da se bave i poslovanjem FSS, posebno po onim pitanjima o kojima su pisali mediji, navodi se u saopštenju iz Ljutice Bogdana

BEOGRAD - Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da izražava zaprepašćenje i najoštriji protest povodom saopštenja kojim je Fudbalski savez Srbije (FSS) reagovao na zahtev kluba da se obezbedi regularnost nacionalnog takmičenja.

Ranije danas FSS je, između ostalog, saopštio da je ta organizacija postala talac dva najveća kluba, Crvene zvezde i Partizana, jer se na osnovu izjava u javnosti pravi slika da se fudbal igra samo zbog njih.

"Upravni odbor Crvene zvezde izražava zaprepašćenje i najoštriji protest povodom saopštenja kojim FSS, ili samo Tomislav Karadžić, reaguje na zahtev Crvene zvezde da se obezbedi regularnost nacionalnog takmičenja. Neprimerene reči i primitivizam nekoga ko bi trebalo da ujedinjuje u srpskom fudbalu možda i najbolje govore da su ponovo od strane našeg kluba postavljena prava pitanja", navodi se u saopštenju crveno-belih.

"Prošli put, kada smo postavili ovakva pitanja, bili smo "podvodači", "propali biznismeni"… Danas govorite o abolicijama jasno ciljajući na predsednika našeg kluba. Za razliku od vas, predsedniku FK Crvena zvezda Draganu Džajiću mesto je u fudbalu kao zvanično najboljem fudbaleru u 20. veku, čoveku koji sa svojim klubom ima 36 trofeja, uključujući titulu evropskog i svetskog šampiona, i čoveku koji je aboliran od strane predsednika Republike Srbije nakon višegodišnjeg procesa u kojem mu nije pronađena nijedna nezakonita radnja. A, Tomislav Karadžić je poslednji koji treba da odlučuje ko će u Srbiji biti aboliran", ističe UO Crvene zvezde.

Dodaje se da je FK Crvena zvezda jedini na ovim prostorima do dinara stavio na uvid javnosti i državnim organima svu svoju poslovnu dokumentaciju i saopštio da se u prostorijama kluba svakodnevno nalaze pripadnici istražnih organa.

"Crvena zvezda očekuje od nadležnih državnih organa da pozovu predsednika FSS i druga lica koja imaju saznanja o "milionskim pljačkama koje su zataškane", da njima saopšte to što znaju, kao što od istih organa očekujemo da se bave i poslovanjem FSS, posebno po onim pitanjima o kojima su pisali mediji", navodi se u saopštenju kluba iz Ljutice Bogdana.

"Posle svih neuspeha u kvalifikacijama tokom kojih smo gubili milione evra, loših izbora i smena selektora i drugih pogrešnih poteza, od Karadžića se samo očekuje da učini jednu dobru stvar za srpski fudbal, da održi makar jednom reč, i napusti mesto predsednika FSS", poručuje Crvena zvezda.

Klub ističe da crveno-belima nisu potrebne “strane sudije”, već "zdravo fudbalsko okruženje u kome će pobeđivati bolji na terenu".

"Nama su potrebni uslovi u kojima će igrači želeti da ostanu u srpskom fudbalu, a ne da odlaze za prvom ponudom. Iznetim stavovima FK Crvena zvezda nema nameru da omalovažava bilo čiji sportski uspeh, već da ukaže na hitnu potrebu za uspostavljenje regularnosti u našem fudbalu, za dobrobit svih ljubitelja fudbala", zaključuje se u saopštenju UO Crvene zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track