FSS POPUŠTA: Zeleno svetlo da Kosovo igra prijateljske utakmice
Foto: FIFA

Srbija pristaje na kompromis

FSS POPUŠTA: Zeleno svetlo da Kosovo igra prijateljske utakmice

Fudbal -
To znači da bi do susreta između Hrvatske i Kosova u Prištini, koji je najavio predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker, moglo da dođe u prvom slobodnom terminu FIFA-e, a to je krajem zime

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) neće se protiviti odluci da reprezentacija Kosova igra prijateljske mečeve, pod uslovom da igra bez ikakvih državnih simbola! Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić izneće takav stav naredne nedelje na kongresu Svetske fudbalske federacije (FIFA) u Brazilu.

Ovakva odluka delom je rezultat i konsultacija FSS sa predstavnicima Vlade Srbije uoči samita 5. decembra u brazilskom gradu Salvadoru, država Baija.

Karadžić je pre mesec dana sa sastanka sa predsednikom FIFA Jozefom Blaterom i predsednikom FS Kosova Fadiljom Vokrijem izašao zadovoljniji jer je FIFA odbila zahtev Kosova da njegova reprezentacija igra zvanične utakmice.

Za sada, Kosovo ima dozvolu da samo njegove mlađe kategorije i ženske selekcije igraju prijateljske susrete sa državama koje su ga priznale. Naredne nedelje u Brazilu, u kojem će se održati i žreb za Svetsko prvenstvo 2014, i muški seniorski tim Kosova bi trebalo da dobije zeleno svetlo, ali svakako ne i za zvanične utakmice. To znači da bi do susreta između Hrvatske i Kosova u Prištini, koji je najavio predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker, moglo da dođe u prvom slobodnom terminu FIFA-e, a to je krajem zime.

U FIFA-u je još ranije isti zahtev stigao i iz Banjaluke, ali seniorskoj reprezentaciji Republike Srpske i dalje nije dozvoljeno da se sretne sa državnim timom Srbije. Republika Srpska je na čekanju, iako se Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zvanično izjasnio da nema ništa protiv da reprezentacija Republike Srpske igra prijateljske mečeve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track