MISTERIJA: Fofana na VMA, a ne znaju šta mu je
Foto: Damir Dervisagic

Još nije poznato od čega boluje fudbaler

MISTERIJA: Fofana na VMA, a ne znaju šta mu je

Fudbal -
Na ispitivanjima: Napadač Partizana leži u bolnici od 14. novembra, ali nije utvrđen razlog pleuralnog izliva

Leži u bolničkoj postelji već tri nedelje!Fudbaler Partizana Ismael Beko Fofana više od dve nedelje leži na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, a lekari i dalje ne znaju šta mu je. On je u ovu ustanovu primljen 14. novembra sa simptomima upale pluća, ali je onda došlo do komplikacija, za koje se ne zna zašto su nastale.Specifična situacijaŠta se zapravo dešava s napadačem srpskog šampiona pokušava da objasni šef medicinske službe kluba iz Humske dr Ilija Rosić.- Situacija s Fofanom je veoma specifična. On je dobio pleuralni izliv, i to iz punog treninga i nalazi se u rukama lekara najbolje zdravstvene ustanove u zemlji. O njemu brinu pulmolozi i pokušavaju da utvrde o čemu je reč - kaže dr Rosić i nastavlja:- Fofana se oseća bolje, ali lekari žele da utvrde šta je uzrok svemu tome. Rađen je skener pluća i otklonjena je mogućnost kancera, negativna je i slika na HIV virus, kao i na razne druge analize. U ovom trenutku ne zna se tačno šta je uzrok, a moguće da je u pitanju neki virus ili bakterija, koja nije svojstvena našem podneblju, ali jeste onom odakle dolazi Fofana.BoljitakPrema rečima doktora Rosića, fudbaler iz Obale Slonovače uskoro bi trebalo da izađe iz bolnice.- Njegovo stanje je sve bolje i mi se nadamo da će uskoro izaći. Treba, ipak, sačekati da lekari sa VMA daju konačan sud - kaže Rosić.

Nije klonuoDOBRO SE DRŽIŠef medicinske službe srpskog šampiona redovno posećuje Ismaela Fofanu na Vojno-medicinskoj akademiji i pruža mu podršku.- Redovno smo u kontaktu, svaki drugi-treći dan ga obilazim, a na vezi sam i s kolegama sa VMA. Baš sam juče ujutru bio kod njega. Naravno da nije prijatno kad toliko dugo ležite u bolnici, ali njegovo stanje je bolje, tako da se i on psihički oseća dobro i nije klonuo duhom - kaže Rosić.

Fofana u Srbiji7. avgust - došao u Partizan iz ekipe Širaka17. avgust - debitovao za klub iz Humske25. avgust - postigao prvi gol u dresu srpskog šampiona20. oktobar - na meču u Jagodini poslednji put bio starter9. novembar – poslednji nastup, ušao s klupe i dao gol Donjem Sremu14. novembar - otišao na VMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track