IGOR ŠTIMAC SE RADUJE: Srećan sam što sam izbacio Srbiju
Foto: BETA AP

Osvrt

IGOR ŠTIMAC SE RADUJE: Srećan sam što sam izbacio Srbiju

Fudbal -
To što smo ih kod kuće pobedili sa 2:0 je uzrokovalo njihovu eliminaciju, i praktično naš plasman na SP, rekao je doskorašnji selektor "kockastih"

Bivši selektor fudbalera Hrvatske Igor Štimac, koji je bio na klupi "kockastih" do pred kraj kvalifikacija za Prvenstvo sveta u Brazilu, rekao je da je srećan što je tim koji je tada vodio uspeo da u Zagrebu savlada Srbiju 2:0 i praktično je eliminiše iz borbe za odlazak na Mundijal.

"Bilo je razočaravajuće, ali ne previše, da budem iskren. Doveden sam na poziciju selektora da provedem Hrvatsku kroz najtežu kvalifikacionu grupu (za SP u Brazilu 2014.). Belgija ima 14 igrača koji igraju na najvišem nivou u ekipama iz Lige šampiona, Srbija ih ima 11, a mi samo četiri. Bio sam vrlo srećan što sam vodio tim koji je Srbiju naterala na patnju", rekao je Štimac."To što smo ih kod kuće pobedili sa 2:0 je uzrokovalo njihovu eliminaciju, i praktično naš plasman na SP. Na kraju smo uspeli da prođemo i sada je tu novi momak, moj prijatelj Niko Kovač. Mislim da je selektorski posao za starije ljude, a ja se još ne osećam tako. Treba mi posao na dnevnoj bazi", kazao je Štimac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track