VOKRI: Zvezdi sam dao najbitniji gol u karijeri

Sećanja

VOKRI: Zvezdi sam dao najbitniji gol u karijeri

Fudbal -
Vokri je crno-beli dres nosio tri sezone, a na 55 utakmica postigao je 18 golova

Bivši fudbaler Partizana a sada predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je da još pamti golove koje je postigao u dresu kluba iz Humske i podršku koju su timu pružali navijači.

„Za mene će navijači Partizana, onako kako ih pamtim dok sam igrao u ovom klubu, uvek biti ne među najboljima, nego najbolji na prostorima bivše Jugoslavije. Često smo mi igrači u bašti restorana sa njima provodili više vremena nego u spostvenim kućama“, rekao je Vokri.

Vokri je crno-beli dres nosio tri sezone, a na 55 utakmica postigao je 18 golova. Po njegovom mišljenju, najvažniji pogodak postigao je u polufinalu kupa protiv Crvene zvezde.

„Najvažjniji gol je bez dileme onaj u "večitom derbiju", igranom u polufinalu Kupa države u sezoni 1988/89. godine. Dobili smo ih na JNA sa 2:1, a oni su veći deo revanša na svom terenu vodili i to im je garantovalo prolaz dalje. Uspeo sam da im dam gol oko 80. minuta i mi smo sa 1:1 prošli u finale. Tamo smo savladali Velež sa 6:1 i posle skoro četiri decenije pauze, Partizan je uspeo da osvoji Kup Maršala Tita“, prisetio se Vokri.

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova kaže da je cilj da reprezentacija bude priznata.

„Naš cilj je da Kosovo i naročito A reprezentacija bude uključena u zvanične kvalifikacije za evropske i svetske šampionate. Ali, dok se to ne dogodi fudbal treba da se razvija, pa smo zahtevali da nam se odobre prijateljski susreti, pogotovo što nam klubovi ne učestvuju u internacionalnim mečevima. U FIFA smo izborili oravo na transfer naših igrača u inostranstvo, ali mnogi koji bi sada igrali u kosovskoj reprezentaciji nastupaju za Albaniju i više zapadnoevropskih država“, zaključio je Vokri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track