PRETI DO ŠEST UTAKMICA KAZNE: FIFA odluku o Šimuniću ne objavljuje danas
Foto: Kurir

Izricanje naknadno

PRETI DO ŠEST UTAKMICA KAZNE: FIFA odluku o Šimuniću ne objavljuje danas

Fudbal -
Šimunić bi "danas u najgorem slučaju, mogao da oodigra svoju poslednju utakmicu za hrvatsku reprezentaciju"

ZAGREB - Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) neće danas objaviti odluku o kazni za Josipa Šimunića koji je prošlog meseca skandirao ustaški pozdrav.

Istovremeno, danas neće biti objavljena ni kazna koju bi trebalo da dobije Mario Mandžukić koji je na meču baraža protiv Islanda oštro startovao na protivničkog igrača.

Kako prenose hrvatski mediji, sastanak Disciplinske komisije FIFA povodom izricanja kazni hrvatskim fudblaerima održava se danas u Cirihu.

Isto tako, Šimunić bi "danas u najgorem slučaju, mogao da oodigra svoju poslednju utakmicu za hrvatsku reprezentaciju".

"Zbog neverovatne gluposti koju je napravio nakon utakmice na Maksimiru preti mu, prema nekim izvorima, i do šest utakmica kazne. U najgorem slučaju, Šimunić bi danas mogao odigrati svoju poslednju utakmicu za reprezentaciju. Nakon 105 nastupa za Hrvatsku, 35. godišnjem stoperu pretu ružan oproštaj. Poveo je skandiranje "Za dom spremni" pred tribinama Maksimira, ali i celom Evropom, koja danima piše o njegovom izgredu", ističu mediji.

Šimunić je zbog ustaškog skandiranja već kažnjen u Hrvatskoj sa 25.000 kuna.

Šimunić je skandirao ozloglašeni ustaški pozdrav "Za dom spremni" na utakmici baraža protiv Islanda prošlog meseca, kada je Hrvatska obezbedila učešće na Mundijalu u Brazilu.

Ustaški režim je počinio nečuvene zločine nad Srbima, Jevrejima, Romima i Hrvatima antifašistima za vreme Drugog svetskog rata, kada je u logorima smrti u Hrvatskoj pobijeno na stotine hiljada ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track