POZADINA: Karadžićev kadar oterao Stankovića!
Foto: Beta

Regioni odvratili Dekija od FS Srbije

POZADINA: Karadžićev kadar oterao Stankovića!

Fudbal -
Iskrenost čelnika regionalnih saveza otvorila oči Stankoviću, koji neće Toletovu fotelju

Čeka se drugi...Dok se ne pronađe nova pogodna ličnost da zasedne na čelo Fudbalskog saveza Srbije, dotle će se javnost i oni smešteni u kuloarima baviti razlozima za odustajanje Dejana Stankovića od kandidature. Mnogi veruju da su razgovori Stankovića sa čelnicima regionalnih saveza doprineli tome da mu se ogadi svaka pomisao o preuzimanju odgovorne funkcije, ali lider Istočne Srbije Goran Milanović i predsednik FS Vojvodine Ratko Borovnica tvrde da su na sastancima bili više nego fer prema živoj fudbalskoj legendi.Sam je odlučio- Primili smo ga kao sina - priča Borovnica i dodaje:- Ispričali smo se o svemu. On je, dečko, odmah rekao da nije kandidat, već da razmišlja o mogućnosti da se kandiduje i zato je došao da se raspita o načinu funkcionisanja naše organizacije. Iskreno smo mu rekli s kakvim se problemima susrećemo. Ako su mu naši razgovori pomogli da donese sud, onda u redu, mada ja u to ne verujem. Mislim da je Deki kao pametan momak shvatio da mu je potrebno neko vreme za sticanje iskustva pre nego što preuzme tako ozbiljan posao kao što je rukovođenje FSS.Stanje redovnoGoran Milanović posle odustajanja Stankovića ne vidi probleme u daljem funkcionisanju Saveza.- Situacija je redovna. Organi koji sada rukovode su legalno izabrani, mandat im ne ističe, tako da ne znam zašto bi se stvarao problem zbog odustajanja Dejana Stankovića. Ne bih se bavio pretpostavkama o tome da li se Dejan povukao posle razgovora s regionima. Mi smo ga primili kao legendu našeg fudbala na najvišem nivou i rekli mu da smo principijelno za to da na izbore izađemo sa svojim kandidatom. Nikad nismo rekli da taj kandidat ne bi bio baš Dejan Stanković - rekao je Milanović.

Džajić siguranTOLE NEĆE DOČEKATI PROLEĆEPredsednik Crvene zvezde Dragan Džajić uveren je da Tomislav Karadžić neće dočekati početak prolećnog dela sezone na mestu predsednika FSS, bez obzira na to što nije poznato ime naslednika posle odustajanja Dejana Stankovića.- Ne verujem da će Tomislav Karadžić ostati na mestu predsednika FSS. Da li će otići za mesec ili za 20 dana, nije bitno, ali nastavak prvenstva neće startovati s njim na mestu predsednika - rekao je Dragan Džajić za B92.

Pravac MarakanaBRAZIL HOĆE SA SRBIJOMGeneralni sekretar FSS Zoran Laković kaže, povodom informacije brazilskih medija da će „orlovi“ u junu odigrati utakmicu s njihovom selekcijom, da će se u narednih mesec dana znati da li će do tog meča doći.- Sada je jedino sigurno da u martu igramo sa Irskom u Dablinu i da pred SP želimo da odigramo tri utakmice koje bi bile uvod u novi ciklus koji kreće u septembru. Izvesno je da mnoge reprezentacije žele da se sastanu sa našom ekipom, pa i Brazil, a mi tek treba da donesemo odluku - rekao je Laković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track