NA MARAKANI: Luković dolazi kod Džajića u ponedeljak
Foto: Rojter

Predsednik i defanzivac na sastanku

NA MARAKANI: Luković dolazi kod Džajića u ponedeljak

Fudbal -
Fudbaler Zenita spreman da se vrati, ali sve zavisi od „Gasproma“. Prate se Vuković, Vujadinović i Vranješ

As za granitnu odbranu.Cilj predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića u zimskom prelaznom roku jeste da dovede dvojicu kvalitetnih štopera, te da rastereti igrački kadar i proda nekoliko igrača. Dolazak Aleksandra Lukovića iz Zenita izvestan je ukoliko „Gasprom“ finansijski ispoštuje ugovor igrača, a prvi sastanak iskusnog igrača i Džajića zakazan je za ponedeljak na Marakani.- Aleksandar Luković želi da se vrati u Crvenu zvezdu, ali ne zavisi sve od njega i nas. Konačnu odluku doneće „Gasprom“. Luković će u ponedeljak biti na Marakani, pričaćemo, pa ćemo videti na čemu smo. S njim u ekipi naša odbrana bi bila jača jer je reč o fudbaleru sa zavidnim evropskim iskustvom i reprezentativnim stažom - rekao je Dragan Džajić i dodao:Drugi štoper crveno-belih mogao bi biti Jagoš Vuković, a Zvezda bi mogla da iskoristi loše finansije u Vojvodini.- Vukovića sam želeo prošlog leta. Jagoš nas je čekao, hteo je da dođe... Nažalost, nismo na vreme odreagovali. Koliko je sad realno da ga dovedemo, ne znam - iskren je Džajić.Pored ove dvojice crveno-beli skautiraju još nekoliko srpskih odbrambenih fudbalera, kako u Evropi tako i u Superligi i Prvoj ligi Srbije. Visoki Nikola Vujadinović, koji već dve godine s velikim uspehom igra u Austriji za Šturm iz Graca, zanimljiv je crveno-belima. Ipak, daleko je bliži Herti i odlasku u Berlin. Zvezdi je interesantan i njen bivši član Ognjen Vranješ, koji je dobio raskid s ruskom Alanijom. Od mladih igrača na Marakanu bi mogao doći Nemanja Lakić-Pešić iz Pećinaca, te Uroš Vitas iz Rada. Vujadin Savić iz Bordoa mogao bi na pozajmicu, a njegova želja da opet obuče Zvezdin dres nikad nije bila sporna.

Da mu ne rade iza leđa, sve bi bilo lakše... Dragan Džajić
Da mu ne rade iza leđa, sve bi bilo lakše... Dragan Džajić

Ako je ponuda pravaKASALICA I BAJKOVIĆ MOGU DA IDUPored dolazaka, za crveno-bele su od izuzetnog značaja i odlasci igrača. Klub bi uz solidno obeštećenje mogli da napuste Filip Kasalica i golman Boban Bajković ako dobiju adekvatnu ponudu. Kasalica ne bi otišao za manje od 700.000, a Bajković ispod 300.000 evra.S Marakane bi mogli da odu štoperi Jovan Krneta i Novak Martinović. Mladi fudbaleri, poput Ahčina, Đorđevića, Đuričkovića i Trkulje, biće poslati na pozajmice.

Štoperi na skeneru Crvene zvezdeIme i prezime Klub Ugovor Godine VisinaAleksandar Luković Zenit jun 2014. 31 185 cmJagoš Vuković Vojvodina jun 2015. 25 195 cmNikola Vujadinović Šturm jun 2014. 27 191 cmVujadin Savić Bordo jun 2015. 23 194 cmUroš Vitas Rad jun 2015. 21 190 cmNemanja Lakić-Pešić Donji Srem januar 2014. 22 192 cmOgnjen Vranješ Alanija slobodan 24 186 cm

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track