ODBROJANI DANI U ZVEZDI: Zoran Stojadinović pred smenom
Foto: Saša Pavlić

Odbor za hitna pitanja donosi odluku

ODBROJANI DANI U ZVEZDI: Zoran Stojadinović pred smenom

Fudbal -
Moćna petorka Dragan Džajić, Nebojša Čović, Slaviša Kokeza, Ivica Tončev i Branko Radujko u ponedeljak odlučuju o sudbini direktora

Neko mora otići. Ili igrači, ili direktor.Odbor za hitna pitanja FK Crvena zvezda u sastavu Dragan Džajić, Nebojša Čović, Slaviša Kokeza, Ivica Tončev i Branko Radujko odlučiće u ponedeljak da li će Zoran Stojadinović biti smenjen s funkcije sportskog direktora. Posle pobune u svlačionici koju su predvodili najiskusniji fudbaleri čini se da je epilog već sada izvestan. Ipak, Stojadinović danas putuje u Barselonu i tamo će ostati do 28. decembra.Igrači rekli svojeNikola Mijailović, Miloš Ninković, Dragan Mrđa, Boban Bajković i kapiten Nenad Milijaš rekli su da Zorana Stojadinovića više ne žele u svlačionici. Optužili su ga za širenje intriga i spletkarenje. Isto tako, ni čelnici kluba nisu naklonjeni sportskom direktoru iz najmanje dva razloga - zbog toga što nije prodao nijednog fudbalera za godinu dana i što se prema svim igračima nije ponašao isto.Opet, s druge strane, u proteklih godinu dana u Crvenoj zvezdi se nebrojano puta pokazalo da ono što je izvesno ujutro ne mora da dobije svoju potvrdu po podne. Odluka najužeg jezgra rukovodstva da ništa ne odluči u petak, već da sednicu odbora za hitna pitanja prolongira za ponedeljak, jasno ukazuje da će biti određenih konsultacija tokom vikenda. Isto tako, ne treba zaboraviti da je Stojadinović izabrao pravi trenutak za odlazak u Španiju, u slučaju da ga smene u ponedeljak.Možda se ništa ne desiČinjenica je samo da nekadašnji šampion Evrope i sveta gubi zbog ovakve situacije. Direktor Stojadinović izgubio je kredibilitet u klubu, a za imidž Crvene zvezde nije dobro da se stekne utisak da igrači smenjuju kadrove. Ponedeljak je dan D za crveno-bele jer će se tada znati hoće li klub preseći i u prolećni deo ući bez intriga ili će, kao do sada, sve biti stavljeno pod tepih, kao da se pre toga ništa nije dogodilo.

Oni se pitaju... Dragan Džajić, Nebojša Čović, Slaviša Kokeza, Ivica Tončev i Branko Radujko
Oni se pitaju... Dragan Džajić, Nebojša Čović, Slaviša Kokeza, Ivica Tončev i Branko Radujko

Tužbe odnele KupNIKOLA MIJAILOVIĆ: MARKO MIRIĆ NAS JE PRODAONikola Mijailović teško je podneo činjenicu da su Vešović, Mladenović, Kirovski i Mirić tužili klub. Posebno ga je pogodio stav Marka Mirića:- Najviše me je pogodila tužba protiv Crvene zvezde koju je podneo Marko Mirić! Iza tog našeg bivšeg drugara svi smo stali kad je trebalo da bude oteran, kad nije imao pare... Svaki njegov problem rešavali smo mi. Onda mu u ponedeljak, pred utakmicu Kupa, kažem da smo svi umorni i da trener računa na njega, vidi i sam da će igrati. Pitao sam ga kako se oseća i on mi je rekao da je sve okej. I sutradan, na dan utakmice, stiže tužba.Marko Mirić je replicirao Mijailoviću rekavši da je on bio reprezentativac i da mnogi od sadašnjih Zvezdinih igrača tamo nikad neće igrati.

Dar s nebaBIŠEVAC STIŽE SUTRAMilan Biševac u ponedeljak bi trebalo da potpiše za Crvenu zvezdu. Iskusni štoper raskinuće ugovor sa Olimpikom iz Liona i kao slobodan agent vrati se na Marakanu. Biševac je prošle nedelje samoinicijativno došao na Marakanu i razgovarao s predsednikom Draganom Džajićem o povratku. U slučaju pozitivnog epiloga sa Aleksandrom Lukovićem, činjenica je da će Zvezdina odbrana s dva reprezentativca na proleće biti granitna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track