OSVETA: Ljajićeva Roma izbacila Mihajlovićevu Samporiju iz Kupa Italije
Foto: Beta Ap

Derbi

OSVETA: Ljajićeva Roma izbacila Mihajlovićevu Samporiju iz Kupa Italije

Fudbal -
Srpski fudbaler odigrao ceo meč za tim iz Rima

Fudbaleri Rome plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije pošto su na domaćem terenu, u osmini finala, savladali ekipu Sampdorije sa 1:0.Drugoplasirani tim Serije A teškom mukom ostvario je cilj, a odlučujući pogodak postigao je grčki defanzivac Vasilis Torosidis još na početku utakmice.Ekipa trenera Siniše Mihajlovića pružila je čvrst otpor favorizovanim Rimljanima, stvorila nekoliko povoljnih šansi i malo je nedostajalo da poravna rezultat i uđe u neizvesnu završnicu.Roma je na kraju uspela da sačuva minimalnu prednost i zasluženo prođe dalje, a ceo meč u njenom dresu odigrao je srpski internacionalac Adem Ljajić. Defanzivac gostiju iz Đenove Nenad Krstičić nije ulazio u igru.

U drugom delu kostura, u sredu je Fjorentina eliminisala Kjevo i u četvrtinalu će igrati sa pobednikom duela Katanija - Sijena, dok je Udineze izbacio Inter sa 1:0 i sprečio potencijalni gradski derbi, jer će igrati sa boljim iz meča Milan - Specija. Jedini gol na Frijuliju postigao je Majkosuel u 32. minutu posle akcije po desnoj strani i tako rešio meč.

Trener pobedničkog tima Frančesko Gvidolin odmarao je Dušana Bastu i Željka Brkića, dok je Zdravko Kuzmanović odigrao celu utakmicu za nero-azure, za koje je debitovao novi napadač Ruben Bota.

Kup Italije, osmina finala:

Sreda:

Fjorentina - Kjevo 2:0

Četvrtak:

Roma - Sampdorija 1:0 (1:0)Udineze - Inter 1:0 (1:0)

14. januar

Lacio - Parma

15. januar

Milan - SpecijaKatanija - SijenaNapoli - Atalanta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track