STATISTIKA: Suarez bi bio najbolji
Foto: Beta Ap

Bio bi bez premca

STATISTIKA: Suarez bi bio najbolji

Fudbal -
Napadač Liverpula je u ovoj sezoni do 31. decembra, i pored 10 utakmica suspenzije, postigao neverovatnih 19 golova na 14 mečeva Premijer lige

Urugvajac razbija!Napadač Liverpula Luis Suarez nije ušao u najuži izbor za FIFA Zlatnu loptu, iako je tokom 2013. godine bio u sjajnoj golgeterskoj formi, uprkos suspenziji od 10 mečeva zbog ujedanja Ivanovića za ruku!Urugvajac je odsustvovao sa terena od 22. aprila do 22. septembra, a i pored toga uspeo je da u 2013. godini postigne neverovatnih 29 golova na 28 mečeva u Premijer ligi. Nestašni Suarez je od dolaska na Ostrvo u januaru 2011. godine čak četiri puta bio suspendovan, ali to ga nije sprečilo da prekjuče na gostovanju u Stouku postigne 60. pogodak u dresu Liverpula.Da se Zlatna lopta dodeljuje na osnovu učinka u tekućoj sezoni, centarfor Liverpula bio bi jedan od glavnih kandidata za njeno osvajanje. Urugvajac je u prvom delu sezone 2013/14, tačnije od starta Premijer lige od 31. decembra, bio uspešniji od sva tri kandidata za najboljeg fudbalera planete jer je na 14 odigranih mečeva čak 19 puta zatresao mrežu rivala. Takav bilans u Primeri nema ni Kristijano Ronaldo, a Lionel Mesi i Frenk Riberi nisu ni blizu Suarezovom učinku.Kada se uzme u obzir da Urugvajac igra za klub koji nije favorit za titulu u Premijer ligi, kao i da Liverpul nema ni približnu dominaciju u Engleskoj kakvu imaju Barselona i Real u Španiji, odnosno Bajern u Bundesligi, Luisov fenomenalan golgeterski učinak još više dobija na težini.Ipak, uprkos odličnim igrama i prvom mestu na listi strelaca, mediji u Velikoj Britaniji uspeli su da pronađu mane Suarezu. Naime, Urugvajca optužuju da nije igrač za velike mečeve jer nije postigao nijedan gol u tri odigrana derbija - protiv Sitija, Arsenala i Čelsija.

Učinak trojice kandidata za Zlatnu loptu u tekućoj sezoni do 31. 12. 2013.
Učinak trojice kandidata za Zlatnu loptu u tekućoj sezoni do 31. 12. 2013.

Mediji provaliliRONALDO NAJBOLJI NA SVETU?Fudbaler Reala i reprezentativac Portugala Kristijano Ronaldo dobiće u Cirihu Zlatnu loptu, koja se dodeljuje najboljem igraču za prošlu godinu. Ovu vest je juče ujutru, skoro 10 sati pre ceremonije, objavio veliki broj evropskih medija i internet portala, tvrdeći da je FIFA morala da postigne kompromis sa Portugalcem, koji je pretio da će bojkotovati dodelu nagrade. Mesi je prethodne četiri godine dobijao ovo priznanje, što je prilično pogodilo Ronalda, ali najveća šteta biće naneta Frenku Riberiju, koji je u 2013. osvojio Bundesligu, Kup Nemačke, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track