PROVOKACIJA: Fadilj Vokri želi da Kosovo prvi meč igra protiv Srbije u Prištini
Foto: FIFA

Želi saradnju

PROVOKACIJA: Fadilj Vokri želi da Kosovo prvi meč igra protiv Srbije u Prištini

Fudbal -
Rekao sam na sastanku da bi bilo najbolje da prvi meč u Prištini odigraju Kosovo i Srbija, dok je Blater odgovorio da je to nemoguće zbog huligana kojih i dalje ima na našim prostorima, rekao je prvi čovek FS Kosova

PRIŠTINA - Predsednik takozvanog Fudbalskog saveza Kosova, Fadilj Vokri želi da vidi Srbiju za rivala u prvoj prijateljkoj utakmici koju će odigrati tim iz Prištine.

FIFA je prošle sedmice dozvolila FS Kosovu da igra prijateljske mečeve, pod uslovom da nema državnih obeležja, a uslov FSS je bio da Priština ne može da igra mečeve protiv reprezentacija iz bivše SFRJ.

"Još pre tri godine sam rekao da želim da igramo protiv Srbije i bio sam ozbiljan, a mnogi su se tada smejali i to su doživeli kao provokaciju. Danas je ta priča daleko realnija, približava se taj trenutak i srećan sam zbog toga. Ja sam i dalje za taj maeč, ali moraju iz FSS-a da pristanu, kao što i FIFA treba da dozvoli", rekao je Fadilj Vokri.

Prvi čovek kosovskog fudbala otkrio je i da je o ovoj temi razgovarano 13. januara na sastanku sa Sepom Blaterom i Tomislavom Karadžićem.

"Rekao sam na sastanku da bi bilo najbolje da prvi meč u Prištini odigraju Kosovo i Srbija, dok je Blater odgovorio da je to nemoguće zbog huligana kojih i dalje ima na našim prostorima. Nije to klasična zabrana, u pitanju je preventiva", dodao je Vokri.

Kosovo bi prvi meč trebalo da igra 5. marta u Prištini, a kao mogući rivali navode se reprezentacije SAD, Gane, Farskih ostrva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track