CRNI MUNDIJAL: Poginuo još jedan radnik tokom izgradnje stadiona u Brazilu
Foto: Reuters

Šesti nastradali

CRNI MUNDIJAL: Poginuo još jedan radnik tokom izgradnje stadiona u Brazilu

Fudbal -
Na stadionu u Manausu, kapaciteta 42.000 sedećih mesta, odigraće se četiri utakmice, od kojih je svakako najzanimljivija ona u kojoj će se sastati Engleska i Italija

MANAUS - Portugalski radnik Antonio Hoze Pita Martins (55) poginuo je u petak tokom gradnje stadiona u Manausu. Na nesrećnog radnika pao je čelični deo koji se otkačio sa krana i udario ga u glavu.

Ovo je treća smrt radnika prilikom izgradnje stadiona "Amazonija arena" u Manausu, ukupno šesta na stadionima koji se grade za potrebe Svetskog prvenstva u Brazilu.

Učestale smrti radnika tokom izgradnje delimično su posledica ubrzanih radova, s obzirom da pet od 12 stadiona na kojima će se igrati mečevi Mundijala još uvek nisu završeni.

Na stadionu u Manausu, kapaciteta 42.000 sedećih mesta, odigraće se četiri utakmice, od kojih je svakako najzanimljivija ona u kojoj će se sastati Engleska i Italija. Pored njih, tu će igrati još SAD - Portugal, Kamerun - Hrvatska i Honduras - Švajcarska.

Stadion u Manausu trebao je da bude zavšen u decembru, ali su radovi obustavljeni početkom tog meseca pošto je jedan radnik pao sa 100 metara visine i poginuo. Prva smrt u Manausu desila se u martu 2013. godine. Dvojica radnika poginula su u Sao Paolu u novembru 2013. godine pošto je na njih pao kran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track