DOGOVORENO: Aleksandar Stanojević selektor

FSS Srpski fudbaleri ove nedelje dobijaju trenera

DOGOVORENO: Aleksandar Stanojević selektor

Fudbal -
Bivši trener Partizana već se dogovorio s čelnicima Saveza i tokom narednih dana uslediće potpisivanje ugovora i zvanično promovisanje

Dolazi selektor.Srbija će tokom ove radne nedelje dobiti novog, sedmog po redu selektora fudbalske reprezentacije. Na kormilo „orlova“ najverovatnije dolazi Aleksandar Stanojević, nekadašnji trener Partizana i dva kineska kluba, koji osim ponude s Terazija 35, ima i onu iz najmnogoljudnije zemlje za preuzimanje njihovog nacionalnog tima.Kako Kurir saznaje, Stanojević je prošle srede bio u sportskom centru u Staroj Pazovi, gde se sastao i pregovarao o novom angažmanu s rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije. Finansijski gledano, ostane li u Beogradu, mladi stručnjak moraće da se zadovolji deset puta manjom zaradom nego u Kini, ali takmičenje s „orlovima“ donosi svakako veći trenerski izazov. Svestan je toga i Stanojević, pa će njegov odgovor Tomislavu Karadžiću biti potvrdan ukoliko se ne dogodi nekakav veleobrt.Ipak, novi selektor prethodno će morati i zvanično da raskine saradnju sa svojim poslednjim klubom Peking Guoanom pre nego što Izvršni odbor FSS da mandat Karadžiću da privede kraju pregovore. Izvesno je da će Stanojević od svih prethodnika, osim Radovana Ćurčića, koji je imao status v.d., biti najslabije plaćen zbog opredeljenja Saveza da naredni selektori mogu računati na dobru zaradu samo u slučaju plasmana reprezentacije na veliko takmičenje. Stoga, mesečna primanja neće biti veća od 20.000 evra.

Našao zamenu Mihi... Tomislav Karadžić
Našao zamenu Mihi... Tomislav Karadžić

Uoči Skupštine FSSZASEDA „FUDBALSKA VLADA“Redovna godišnja sednica Skupštine FSS održaće se 25. februara u Staroj Pazovi, a predlog za njeno sazivanje, prema Statutu, donosi Izvršni odbor najkasnije 15 dana pre sednice. Nije teško zaključiti da će se danas ili sutra održati sastanak „fudbalske vlade“, a tada će, osim pregovora sa selektorom, biti doneta i odluka o promenama u sudijskoj komisiji.Svi selektori SrbijeHavijer Klemente 2006-2007.Miroslav Đukić 2008.Radomir Antić 2008-2010.Vladimir Petrović 2010-2011.Siniša Mihajlović 2012-2013.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track