ĐURIĆ: Nisam podneo ostavku, ali odlazim u decembru

Oglasio se

ĐURIĆ: Nisam podneo ostavku, ali odlazim u decembru

Fudbal -
Kao predsednik biću prisutan koliko budem u mogućnosti, rekao je predsednik Partizana

Predsednik fudbalera Partizana Dragan Đurić rekao je da nije dao ostavku na funkciju u klubu, koji će kako je najavio napustiti na kraju godine, a da u međuvremenu traži pravog naslednikai veruje da tim može do titule. Đurić se posle nekoliko meseci odsustva iz javnosti obradio medijima posle sastanka Upravnog odbora kluba i rekao da je ovlašćenja preneo na potpredsednike. On je istakao da su cilj kluba nova titula i uspeh u Evropi, a potpredsednik Ratomir Babić je dodao da klub trpi pritiske da ne osvoji titulu, ali da će se boriti za nju do kraja.

"Izborna Skupština je u decembru, nadam se da ćemo u sledećih nekoliko meseci pripremiti tu skupštinu. Ja odgovorno tvrdim da se u decembru neću kandidovati. Mi moramo u tih par meseci nađemo časne ljude koji će raditi u interesu Partizana pa ćemo biti zadovoljni. Razmišljao sam još u decembru o tome, da se pojavio takav čovek rekao bih Raši (Ratomir Babić, prim. aut) i Duletu (Duško Vujošević, prim. aut). Nemamo u ovom trenutku takvog čoveka. Da osvoji četiri titule u šest godina, to bi bilo dobro. Nije lako naći takvog čoveka", rekao je Đurić.

On je pre sedam dana preneo sva ovlašćenja na svoje zamenike, zbog privatnih problema, najavio odsustvo zbog operacija desetak dana, kao i odlazak u decembru.

"Nisam se javljao dva meseca s obzorom na obaveze koje sam imao, i probleme u privatnom životu i nemogućnosti da budem prisutan. Morate da znate da sam ovde izgarao sa ljudima sa kojima sam radio, sa željom da budemo najbolji, da osvajamo titule... Nismo se možda do kraja dokazali u Evroipi, evo sada prilike da sa novim timom pokažemo više", rekao je Đurić.

Prvi čovek Partizana je rekao da će biti uz klub koliko može, te da ima veliko poverenje u svoje zamenike.

"Moje mogućnosti su u narednih nekoliko meseci smanjene, ne mogu da budem prisutan u meri u kojoj sam bio prisutan do sada. Zato sam odlučio da dam ovlašćenja potpredsednicima. Ja ću kao predsednik biti prisutan koliko budem u mogućnosti. Imam poverenja u ove ljude, nisam dao ostavku, biću uz klub, bilo je nekih priča ali su to samo nagađanja", istakao je Đurić.

Đurić veruje da tim može da osvoji novu titulu, što je i glavni cilj, ali i da napravi iskorak u Evropi.

"Naš cilj je sedma titula, doveli smo trenera koji ima velike ambicije, procenili da je jedan od najboljih trenera kod nas i mislim da smo uradili pravu stvar što se vidi po igrama i ponašanju za vreme priprema. Moram da se zahvalim Vuku Rašoviću, mislim da je on uradio posao korektno. U jesenjem delu smo osvojili titulu sa bodom razlike. Ovo je možda najteža sezona u ovih pet, šest godina. Jedan od osnovnih razloga je loše urađen prelazni rok i neke stvari koje nismo planski radili. Seli smo i dogovorili se i od septembra pripremali prelazni rok koji smo uradili u ovom januaru. Uradili smo ono što treba, doveli smo trenera i igrače koji su prava pojačanja", naglasio je prvi čovek Partizana.

"Ja sam ovde šest godina, ti ljudi su ovde pet, šest godina. Svaku odluku smo doneli jedinstvaeni. Nikada niko od nas nije donosio odluke sam, svi smo bili maksimalno uključeni, to je način rada. Bilo je drugačijih mišljenja, ali smo uvek sedeli zajedno, analizirali svaku ponudu, svaku odluku", dodao je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track