SAČEKUŠA: Vokri uhvatio Platinija na frku

Iznenadio ga na hodniku

SAČEKUŠA: Vokri uhvatio Platinija na frku

Fudbal -
Ulovio ga u Tirani: Prvi čovek tzv. FS Kosova pohvalio se novinarima iz Prištine da je Francuz promenio mišljenje o statusu kosovskog fudbala

Vešt pregovarač...Fadilj Vokri na prepad je sreo predsednika UEFA Mišela Platinija! Predsednik takozvanog FS Kosova mimo protokola pojavio se u Tirani, gde je Francuz imao sastanak s prvim čovekom FS Albanije Armandom Dukom i premijerom te zemlje Edijem Ramom.Učtivi Mišel Platini bio je iznenađen kad se pred njim pojavio nasmejani Fadilj Vokri, ali je pristao da porazgovara s njim. Vokri se posle sastanka „na hodniku“ pohvalio novinarima iz Prištine da je Platini nakon razgovora s njim radikalno promenio mišljenje kada je reč o tzv. FS Kosova.Aktivna diplomatijaDa Fadilj Vokri vodi aktivan diplomatski život svedoči i podatak da je zatražio sastanak sa Adnanom Januzajem i njegovom porodicom kako bi izbegao stalno spekulisanje o tome da je mladi fudbaler Mančester junajteda odbio poziv da zaigra za tu takozvanu reprezentaciju 5. marta protiv Haitija. Vokri bi Januzaju trebalo da odnese orden za „afirmaciju i interese“ te države u svetu, koji je mladi fudbaler dobio pre nekoliko dana od predsednice Kosova Atifete Jahjage. Čak 75.000 evra dobio je nepriznati FS Kosova za organizaciju međunarodne utakmice protiv Haitija 5. marta. Vlada te takozvane države izdvojila je 50.000, a ministarstvo sporta 25.000 evra. Na Haiti za pet evraUlaznice za tu utakmicu koštaće pet, sedam i deset evra, što je izazvalo nezadovoljstvo u narodu. Meč će biti igran na stadionu Adem Jašari, koji nosi ime po poznatom albanskom teroristi, a nalazi se u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Žreb u nedeljuFSS U NICIŽreb za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine biće obavljen u nedelju od 12 časova u Nici. Na ceremoniji će u ime FSS biti prisutni Tomislav Karadžić, Zoran Laković, Ljubinko Drulović, Aleksandar Bošković i Ivan Ćurković. Čak 53 reprezentacije biće raspoređene u devet kvalifikacionih grupa, koje će brojati pet ili šest selekcija. Srbija se nalazi u trećem šeširu s nacionalnim timovima Turske, Slovenije, Izraela, Norveške, Slovačke, Rumunije, Austrije i Poljske. Kvalifikacije počinju u septembru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track