KARADŽIĆ: Hrvati su skakali od sreće kada su izbegli Srbiju

Dan posle žreba za EURO2016

KARADŽIĆ: Hrvati su skakali od sreće kada su izbegli Srbiju

Fudbal -
Za većinu ozbiljnih Saveza bili smo nepoželjni, jer nas smatraju kvalitetnom selekcijom, a Hrvati su pored nas skakali od sreće kad su otišli u Grupu H, a izbegli našu reprezentaciju, tvrdi Karadžić

Žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, bio je veoma zanimljiv, a malo je nedostajalo da se reprezentacije Srbije i Hrvatske po treći pust posle kvalifikacija za EURO 2000. i Svetski šampionat 2014. nađu u istoj grupi.

Naime, ostalo je još da se izvuku kuglice sa imenima Hrvatske i Danske, Srbija je nestrpljivo čekala ime poslednjeg rivala iz drugog šešira, a pošto je prva bila izvučena Hrvatska, u grupu sa našom selekcijom stigla je Danska.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, koji je zajedno sa v.d. selektora Ljubinkom Drulovićem i generalnim sekretarom Zoranom Lakovićem bio na licu mesta, otkrio je da su predstavnici Hrvatske bili presrećni što neće morati ponovo na megdan "orlovima".

"Za većinu ozbiljnih Saveza bili smo nepoželjni, jer nas smatraju kvalitetnom selekcijom, a Hrvati su pored nas skakali od sreće kad su otišli u Grupu H, a izbegli našu reprezentaciju", uverava Karadžić.

On je dodao i da je naša selekcija kvalitetnija bar od tri ekipe iz naše grupe, pa ako se to potvrdi i na terenu, "orlove" ćemo gledati na EP 2016. u Francuskoj.

"Ne potcenjujem ni Dansku, ni Jermeniju, ni Albaniju, ali verujem u siguran plasman reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo", zaključio je Karadžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track