BENFIKA GRABI KA TITULI: Gaitan pogodio, Srbi solidni
Foto: Fonet

Portugalska liga

BENFIKA GRABI KA TITULI: Gaitan pogodio, Srbi solidni

Fudbal -
Od srpskih reprezentativaca na terenu su bili Ljubomir Fejsa, koji je zamenjen u 82. minutu, odnosno Lazar Marković, koji je odigrao čitav meč

Benfika krupnim koracima gazi ka novoj šampionskoj tituli! Orlovi su u 21. kolu slavili minimalnim rezultatom na gostovanju protiv fudbalera Belenensesa (1:0), pa sada opet imaju pet bodoiva viška u odnosu na drugoplasirani Sporting.

Gol odluke postigao je Gaitan u osmom minutu na zaista sjajan način. Prošao je Argentinac kroz nekoliko defanzivaca domaćeg tima, a onda uspeo da lobuje istrčalog golmana Džonsa - 0:1.

Bila je to rana faza utakmice, tako da su gosti lako preuzeli konce igre u svoje ruke. Benfika je bila bolja tokom svih 90 minuta, međutim, trijumf nije uspela da overi još kojim pogotkom. Belenenses se dobro i organizovano branio, no to im je bilo dovoljno samo za častan poraz.

Ovo je četvrta uzastopna pobeda tima sa Luža i četvrta vezana utakmica na kojoj Orlovi nisu primili gol. Očigledno je da ekipa Žorža Žezusa dostiže vrhunac baš kada je najpotrebnije i nema sumnje da je prvi favorit za titulu, iako do kraja prvenstvene trke ima još dva vrlo teška gostovanja - Bragi i Portu.

Od srpskih reprezentativaca na terenu su bili Ljubomir Fejsa, koji je zamenjen u 82. minutu, odnosno Lazar Marković, koji je odigrao čitav meč. Miralem Sulejmani bio je na klupi za rezervne igrače.

http://www.youtube.com/watch?v=fcyJx9gKW5I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track