VUJOŠEVIĆ BRANI ĐURIĆA: Nije osuđen, možda ga Toma abolira, kao Džajića
Foto: Fonet

Reakcija

VUJOŠEVIĆ BRANI ĐURIĆA: Nije osuđen, možda ga Toma abolira, kao Džajića

Fudbal -
Proces protiv Đurića možda šteti imidžu Partizana, ali on nije završen, možda će on biti aboliran, rekao je predsednik Sportskog društva i trener košarkaša Partizana

Predsednik Sportskog društva Partizan, Duško Vujošević stao je u javnu zaštitu prvog čoveka fudbalskog kluba crno-belih Dragana Đurića, pohvalivši ga za petogodišnje upravljanje šampionom iz Humske.

Gostujući u emisiji „Dođite na stadion“, Vujošević je napomenuo i da to što se protiv Đurića vodi proces pod optužbama za privredni kriminal ne ostavlja traga na funkcionisanje Pranog valjka.„Proces protiv Đurića možda šteti imidžu Partizana, ali on nije završen, možda će on biti aboliran. Jel' moj prijatelj Džajić aboliran? Možda će Toma Nikolić (predsednik Srbije) i njega isto da abolira“, istakao je između ostalog Vujošević.Trener košarkaškog kluba Partizan podsetio je da u trenutku Đurićevog preuzmanja predsedničke funkcije, oktobra 2009. nije bio procesuiran, a kasnije ga pohvalio za rad i doprinos rezultatima crno-belih.„Đurić uspešno radi, rezultati govore u njegov prilog, sigurno je bilo pogreših poteza, neke stvari je mogao i bolje, ali osvajao je šampionske titule“.Na primedbu voditelja Željka Pantića da je klub u dugovima i da su veliki novac od transfera igrača za vreme Đurićevog mandata prisvojili menadžeri – između ostalih Fali Ramadani – Vujošević je uzvratio:„Ne znam koliko je gospodin Ramadani dobio od svih tansfera i da li je to uobičajeno u fudbalskom svetu, da li su pare završile gde bi trebalo. Sa politikom FK Partizan se nisam slagao, svestan sam da igrači moraju da se prodaju, jer oni kažu da se troškovi za funkcionisanje kluba ogromni. Sponzora nema, marketing malo proizvodi, tržište je malo i ako nema političke želje i blagonaklonosti da se određeni brend i insitucije pomogne, onda nema ni prostor za zaradu. Svesti to na Dragana Đutrića kao problem je pogrešno. Ne znam koliko bi bilo korektno pusti ga niz vodu, dosta stvari je uradio za klub, pokazao iracionalnu strast da bude prvi, spremnost da se žrtvuje, mnoge dobre osobine“.

Dragan Đurić, Foto: Aleksandar Jovanović Cile
Dragan Đurić, Foto: Aleksandar Jovanović Cile
http://www.youtube.com/watch?v=DlOsl3bfjBQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track