PREUZIMAJU DINAMO: Prosinečki, Šokota, Bišćan, Marić i Šimić ruše Mamića!

Plan

PREUZIMAJU DINAMO: Prosinečki, Šokota, Bišćan, Marić i Šimić ruše Mamića!

Fudbal -
Petorica bivših fudbalera planiraju da u borbu sa dugogodišnjim prvim čovekom najvećeg hrvatskog klupa uključe sve koji mogu dokazati da Mamićeva priča da posle njega sledi potop nije tačna

Dario Šimić, Robert Prosinečki, Silvio Marić, Tomo Šokota i Igor Bišćan odlučili su se udružiti u neformalni blok za demokratski Dinamo, saznaju hrvatski mediji.

Dinamove legende nezadovoljne su načinom na koji Zdravko Mamić upravlja klubom , nameravaju sazvati pres konferenciju i javnosti predstaviti platformu za demokratizaciju Dinama i njegov povratak navijačima.

Petorka koja je ispisala najbolja poglavlja klupske istorije u poslednjih dvadesetak godina i dosad je u javnim nastupima okretala leđa Mamićevoj politici, ali su to činili pod ručnom kočnicom, bežeći od otvorene konfrontacije. Sada su proocenili da je vreme za promene, spremni su otići korak dalje tražiti hitno raspisivanje izbora na kojima bi članovi kluba birali novo vodstvo.

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

Bivši reprezentativci Jugoslavije i Hrvatske planiraju razbiti Mamićeve osnovne teze. Prva je da nakon Mamića sledi potop, siromaštvo, trofejna suša i pad u rezultatski ponor na evropskom planu. Druga je da Mamić jednostavno nema pravo napustiti klub budući da na vidiku nema relevantnih naslednika. Treća je da su svi navijači koji se ne slažu sa Dinamovom politikom huligani.Godine iskustva skupljene u Realu, Barseloni, Interu, Milanu, Liverpulu, Portu i Benfici, stotine nastupa za Dinamo i nacionalni tim, ali i kasniji uspesi u preduzetničkim vodama, reference su na koje računaju Šimić, Prosinečki, Marić, Šokota i Bišćan. Cilj inicijative u blok uključiti i druge poznate dinamovce i “otvoriti javnu raspravu” kroz koju bi se naposletku iskristalisala imena budućih čelnika Dinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track