TOMISLAV KARADŽIĆ: Fudbaleri su svinje!
Foto: Saša Pavlić

Skandalozno: Predsednik FSS žestoko uvredio igrače

TOMISLAV KARADŽIĆ: Fudbaleri su svinje!

Fudbal -
Karadžić na Skupštini FSS u Staroj Pazovi napravio neukusno poređenje, a samo dan kasnije se pokajao zbog svojih teških reči

Loš primer!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić istakao je da bi FSS trebalo da dobije novčanu naknadu za fudbalere koji stasaju u Srbiji i nakon toga odu u inostranstvo i o tome je čak pisao prvom čoveku FIFA Sepu Blateru. To ne bi bilo ništa strašno da tom prilikom Tole nije fudbalere uporedio sa svinjama.- FSS izdvaja trećinu godišnjeg budžeta, oko 2,35 miliona evra, za razvoj mlađih selekcija. To su ogromna sredstva. Svestan sam da i klubovi ulažu novac, ali mora da se napravi neka simbioza. I s njima i sa pravim menadžerima, ne hohštaplerima - rekao je Tole na skupštini FSS i dodao:Koncentrat i štala- FSS ne može da poklanja svoj proizvod. Proizvedeš svinju od 100 kilograma i neko ti je drugi uzme i proda. I ti nemaš od toga ništa, a uložio si i koncentrat i vodu i štalu i radnika. Naravno da je malo grubo poređenje, ali reljefno tako izgleda.

Ovu svoju izjavu predsednik FSS juče je malo ublažio, ali je i dalje ostao pri tvrdnji da nešto mora da se promeni.Pet odsto za saveze- Nije u redu prema tim momcima da ih na taj način poredimo, ali suština je da bi određene stvari trebalo da budu promenjene. Poslao sam pismo predsedniku FIFA Sepu Blateru u kojem ističem da nacionalni savezi treba da dobiju pet odsto od svakog transfera, jer i oni ulažu u njih - kaže Karadžić.

Dogovor s KokezomZVEZDI MESTO POTPREDSEDNIKATomislav Karadžić obećao je visokom funkcioneru Crvene zvezde Slaviši Kokezi da će crveno-belo dobiti potpredsedničko mesto u srpskoj „kući fudbala“.- Crvena zvezda treba mnogo više da se uključi u rad FSS, pogotovo nakon odlaska gospodina Dušana Mrakića. Upravo zato sam predložio da dobiju mesto potpredsednika i o tome će se razgovarati u najskorije vreme. S gospodinom Kokezom sam razgovarao u više navrata i stekao utisak da je reč o čoveku koji ima i reč i integritet, koji izrasta u dobrog fudbalskog radnika - kaže Karadžić.

Debakl u kvalifikacijamaMIHA I JA GLAVNI KRIVCINeodlazak na SP u Brazil je veliki neuspeh, sa čime se slaže i Tomislav Karadžić, a prvi čovek FSS ne beži ni od svoje odgovornosti.- Žao mi je što nismo otišli na Svetsko prvenstvo, a najveći krivci za taj neuspeh smo Siniša Mihajlović i ja. Ipak, Miha je podmladio ekipu i to što je on uradio je veoma dragoceno. Zahvalan sam mu na tome, on je jedan od najperspektivnijih trenera u Srbiji - kaže Karadžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track