ŠIMUNIĆEV ADVOKAT NE ODUSTAJE: Znam ko stoji iza FIFA, Josip će igrati na Mundijalu
Foto: Fonet/AP

Nije spreman za dom

ŠIMUNIĆEV ADVOKAT NE ODUSTAJE: Znam ko stoji iza FIFA, Josip će igrati na Mundijalu

Fudbal -
I dalje verujem da će Josip nastupiti na Svetskom prvenstvu jer idemo na arbitražni sportski sud u Lozani (CAS), rekao je Prtenjača

Komisija za žalbe Međunarodne kuće fudbala (FIFA) odbila je u sredu žalbu Josipa Šimunića za ukidanje kazne od deset utakmica neigranja zbog ustaških pokliča, čime su praktično ugašene sve nade da može da nastupa na Mundijalu u Brazilu.

Iako je odluka FIFA konačna i ne postoji pravo žalbe, advokat Josipa Šimunića Davor Prtenjača izjavio da će predmet predati arbitražnom sportskom sudu u Lozani.

"U sredu smo dobili odluku FIFA-e iako u njoj stoji da je odluka doneta još 21. februara. Pritom se Komisija uopšte nije sastala, nego je sve obavila telefonskim putem. Tačno znam ko iz FIFA stoji iza toga, ali još neću da iznesem imena. I dalje verujem da će Josip nastupiti na Svetskom prvenstvu jer idemo na arbitražni sportski sud u Lozani (CAS). Tražićemo da privremeno odlože primenu kazne o suspenziji koju je izrekla FIFA i da dopuste igranje za reprezentaciju dok ne donesu konačnu odluku. CAS je to već činio u nekoliko predmeta", rekao je Davor Prtenjača.

http://www.youtube.com/watch?v=QL4du3XRil0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track