ADVOKATI: Šimunić je žrtva velikosrpske politike

šta piše u žalbi

ADVOKATI: Šimunić je žrtva velikosrpske politike

Fudbal -
Advokati Josipa Šimunića tvrde da je FIFA potpala pod uticaj i manipulacije velikosrpske politike i izrazito moćnog velikosrpskog lobija

ZAGREB - Hrvatski mediji objavili se ekskluzivne delove žalbe Šimunićevih advokata, na odluku Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Iako je FIFA potvrdila je kaznu hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću od deset utakmica neigranja i zabrane pristupa stadionima u Brazilu tokom Svetskog prvenstva njegovi advokati ne odustaju. Oni su rešili da pravdu potraže pred Sportskim sudom u Lozani, a u žalbi se ukazuje na kršenje osnovnih ljudskih prava Josipa Šimunića i naglašava se da je "FIFA pala pod uticaj velikosrpske politike.Advokati tvrde da bi za Međunarodnu fudbalsku federaciju najbolje bilo da priznaju svoju grešku u slučaju Šimunić.

Hrvatski fudbaler je posle meča sa Islandom poveo navijanje ustaškim pokličom "Za dom spremni".

Advokati Davor i Zlatko Prtenjača i prof. dr Martin Nolte tvrde da je "FIFA potpala pod uticaj i manipulacije velikosrpske politike i izrazito moćnog velikosrpskog lobija, koji je, kako kažu, nažalost svoje pipke pustio duboko i u hrvatsku politiku”. Prema njihovom mišljenju, političari ne samo da nisu sprečilii ovu odluku FIFA, već su je i podržali.

Žalba Šimunićevih advokata ima ukupno 200 stranica, od kojih su 43 "čisti argumenti". Prema Nolteovom tumečnju Šimunić nije prekršio statut FIFA i da prema tome postoje velike šanse na Sportskom sudu u Lozani.

Istovremeno FIFA preti izbacivanjem Hrvatske sa Svetskog prvenstva u Brazilu zbog uplitanja politike u rad nacionalnog saveza ove zemlje.Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track