Najnovije vesti

PARTIZAN TRAŽI REGULARNOST: Kroje tabelu naručenim sudijskim greškama na našu štetu!
Foto: Partizan.rs

Crno-beli tvrde da nemaju ravnopravan tretman

PARTIZAN TRAŽI REGULARNOST: Kroje tabelu naručenim sudijskim greškama na našu štetu!

Fudbal
Partizan podseća da je zadatak organa FSS i Zajednice Superlige da obezbede da se takmičenje sprovodi u skladu sa propisima i donetim odlukama, da svi klubovi i pojedinci u fudbalskoj organizaciji imaju ravnopravan i pravičan tretman

BEOGRAD - Fudbalski klub Partizan je saopštio da je Upravni odbor kluba posle detaljne analize utvrdio da rad organa FSS, a pre svega Sudijske komisije predstavlja nezabeležen primer neobjektivnosti, pristrasnosti, klubaštva i očevidnog kršenja fudbalskih propisa i pravila fudbalske igre.

Upravni odbor Partizana je razmatrao rezultate i igru u prvih 5 kola prolećne sezone, kao i uslove i atmosferu u kojoj se odvija takmičenje u domaćem prvenstvu.

"Ako se na svega pet odigranih utakmica drastične greške na štetu Partizana dešavaju u nizu - nepriznat regularan pogodak u 16. kolu, nedosuđen kazneni udarac u 17. kolu, nedosuđen kazneni udarac u 20. kolu, bezrazložno i protivno pravilima dodeljena javna opomena igraču Trajkoviću u istom kolu - jasno je i očigledno da se ne radi o slučajnosti, već o 'naručenim' greškama koje su produkt unapred utvrđenog plana i scenarija, a sa ciljem da se neregularnim sredstvima utiče na poredak na tabeli. O postojanju takvog plana i scenarija svedoči i rad Sudijske komisije koja, kada su u pitanju greške na štetu Partizana, vidi ono što niko nije video, a kada su u pitanju greške u korist rivala Partizana, ne vidi ono što svi vide", navodi se u saopštenju crno-beli.

Partizan dalje ističe da je "slepilo Sudijske komisije očigledna posledica njene reorganizacije izvršene neposredno pred početak prolećnog dela sezone, a svrha i ciljevi te reorganizacije su jasni svima koji prate dešavanja u srpskom fudbalu".

"Nažalost, Partizan nema objektivan i ravnopravan tretman ni kod drugih organa FSS, za šta je primer Disciplinska komisija, koja prilikom izricanja disciplinskih mera nema iste kriterijume za igrače Partizana i za igrače drugih klubova. O prisutnosti voluntarizma u radu organa FSS i Zajednice Superlige govori podatak da se izdaju dozvole i licence za organizaciju utakmica na određenom stadionu, a zatim se te dozvole i licence ne poštuju i stvara se neizvesnost gde će se prvenstvene utakmice igrati?! Takvi slučajevi nisu mogući u jednom organizovanom i uređenom profesionalnom sportskom takmičenju. Opisani trendovi su toliko očigledni da izazivaju gnev i nezadovoljstvo navijača i ljubitelja fudbala, utiču na rasplamsavanje ionako uzavrelih strasti, o čemu govore rubrike crnih hronika srpskih medija", dodaje se u saopštenju.

Partizan podseća da je zadatak organa FSS i Zajednice Superlige da obezbede da se takmičenje sprovodi u skladu sa propisima i donetim odlukama, da svi klubovi i pojedinci u fudbalskoj organizaciji imaju ravnopravan i pravičan tretman, da se počinjene greške objektivno utvrđuju i izriču odgovarajuće sankcije.

"Umesto toga pojedinci iz fudbalskih organa su obukli klupske dresove i uključili se u prvenstvenu trku, naravno ne igrom na terenu, već nezakonitim, nepoštenim i pristrasnim odlukama. Partizan očekuje hitnu reakciju nadležnih iz organa FSS i Zajednice Superlige kako bi se obezbedio regularan nastavak sezone i takmičenje u skladu pravilima i sportskim fer-plejom. Verujemo da u pomenutim organima većinu čine fudbalski radnici koji veruju u te principe", zaključuje se u saopštenju UO FK Partizan.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...