Den Tana: Tole je kao Tito, vladaće dok je živ
Foto: Zorana Jevtić

Intervju, Dobrivoje Tanasijević, fudbalski radnik, ne veruje u promene

Den Tana: Tole je kao Tito, vladaće dok je živ

Fudbal -
Ako Srbija nema nijednog čoveka sposobnijeg od Karadžića, neka ostane do smrti u FSS, smatra bivši predsednik Zvezde

Apsolutna vlast.Den Tana smatra da Tomislav Karadžić nikad neće napustiti mesto predsednika FS Srbije i da je podnošenje ostavke u decembru bila samo njegova igra. Bivši funkcioner Saveza i predsednik Crvene zvezde ne razume zašto niko od bivših srpskih fudbalera i uglednih poslovnih ljudi ne želi da stane na crtu Tomislavu Karadžiću.Šta mislite o dešavanjima u FSS?- Kad je Tomislav Karadžić u decembru najavio da će otići s mesta predsednika FSS, odmah sam rekao da se to neće desiti. Odlično poznajem Toleta, dobri smo prijatelji... Bio je to njegov vešt manevar.Ipak, Karadžić je iza sebe ostavio građevinu u Pazovi.- Tole je sazidao sportski centar. To je super, ali ta građevina ne ide na SP ili EP. Izvinite, molim vas. On je uradio sjajnu infrastrukturu, ali nama treba rezultat. Srbije na velikim smotrama neće biti šest godina, a imamo velike igrače. Ja bih mogao da vodim tu reprezentaciju na Mundijal, a nikad nisam bio trener.Zašto Dejan Stanković, Vladimir Jugović i ostali ugledni srpski fudbaleri beže od FSS?- Ne znam zašto neće, treba pitati njih... Neka kažu, zašto ćute? Dejo Savićević fantastično vodi FS Crne Gore zajedno sa svojom ekipom. Ne mora bivši fudbaler da vodi Savez. Avelanž je bio vaterpolista pa je vodio FIFA, Blater je bio činovnik...Da li to znači da ne vidite zamenu za Karadžića?- Ako Srbija nema nijednog čoveka sposobnijeg od Karadžića, neka Tole ostane do smrti na čelu Saveza. Ako je to tako, ne treba uopšte da se bavimo fudbalom. I Tito je ovde vladao do smrti, što ne bi i Karadžić. Nemam ništa protiv toga. Treba da ga zovemo maršal. On mesto na kojem je sada voli više od života. Zato mu je teško da ode - zaključio je Den Tana.

Brojniji od ZvezdeU NAPRETKU VIŠE DELIJAKako vidite Crvenu zvezdu, može li do titule?- Aktivan sam u Napretku, ali i dalje sam navijač Crvene zvezde. To svi znaju i nije tajna! U upravi Napretka ima više navijača Crvene zvezde nego u upravi kluba s Marakane. Derbi neće odlučiti šampiona, već kiks na nekoj od „manjih“ utakmica. Moja želja je da će Partizan biti taj koji će kiksnuti.

Političari na potezuDAJTE PRIVATIZACIJUHoće li uskoro doći do privatizacije u fudbalu?- Bez privatizacije nema spasa srpskom fudbalu. Čuo sam da su političari još prošle godine najavili privatizaciju. Ako su rekli, šta čekaju? Nemojte da se foliramo. U Engleskoj se to reši za 24 sata, a kod nas ne može za 24 godine. Bio sam prvi stranac u istoriji Velike Britanije koji je imao klub u svom vlasništvu, Brentford u Londonu. Znam šta pričam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track