USTAŠA ŠIMUNIĆ NE ODUSTAJE: Za svedoke će zvati hrvatske ministre
Foto: Fonet/AP

Slučaj se seli u Lozanu

USTAŠA ŠIMUNIĆ NE ODUSTAJE: Za svedoke će zvati hrvatske ministre

Fudbal -
Šimunić i njegovi advokati, braća Prtenjača, predaće CAS-u žalbu na presudu FIFA i zatražiće da se odloži stupanje na snagu suspenzije do kraja postupka

ZAGREB - Hrvatski fudbaler Josip Šimunić, koga je FIFA kaznila s deset utakmica suspenzije zbog ustaških pokliča "Za dom spremni", odlučio je da slučaj preda sportskom sudu u Lozani (CAS), a za svedoke će uzeti nekoliko ministara iz aktuelne hrvatske Vlade.

Šimunić i njegovi advokati, braća Prtenjača, predaće CAS-u žalbu na presudu FIFA i zatražiće da se odloži stupanje na snagu suspenzije do kraja postupka.

http://www.youtube.com/watch?v=QL4du3XRil0

Advokati fudbalera koji veliča ustaštvo otkrili su da će im u postupku pomoći švajcarski advokat koji je već dobijao sporove na CAS-u, a da će među pozvanim svedocima biti i nekolicina ministara u hrvatskoj Vladi.

Davor i Zlatko Prtenjača napisali su žalbu na 200 stranica, a ona se zasniva na tezi da je FIFA donela odluku o suspenziji jer je "žrtva velikosrpskog lobiste i velikosrpske politike na koju su na žalost naseli i hrvatski političari."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track