ISKUŠENJE ZA ZVEZDU: Hoće li im Subotica opet biti neosvojiva
Foto: Fonet

Crveno-beli danas gostuju Spartaku

ISKUŠENJE ZA ZVEZDU: Hoće li im Subotica opet biti neosvojiva

Fudbal -
Crveno-beli u poslednje dve godine poraženi sa 2:0 i 3:0, trener Slaviša Stojanović i fudbaleri veruju da će prekinuti neugodnu tradiciju i sačuvati prvu poziciju na tabeli JSL

Cilj je 12. uzastopna pobeda.Fudbaleri Crvene zvezde i njen trener Slaviša Stojanović ne plaše se loše tradicije protiv Spartaka u Subotici. Mladi stručnjak ubeđen je u to da će crveno-beli slaviti u današnjem duelu (15.30) i tako prekinuti dvogodišnji post.Poste tri godineCrvena zvezda poražena je u Subotici u sezoni 2011/2012. sa 2:0, dok je prošle sezone Spartak slavio još ubedljivije rezultatom 3:0.- Nisam gledao snimke tih utakmica, ali sam upoznat da dve godine nismo tamo pobedili. To je drugi kadar, drugi trener, druga filozofija. Idem prvi put u Suboticu i, naravno, očekujem pobedu - rekao je Stojanović i dodao:- Uvek razmišljamo samo o sebi, ali gledamo i protivnika. Svaka ekipa je protiv nas uvek maksimalno motivisana i željna dokazivanja, pa će to biti slučaj i sa Spartakom. Mnogo dobro znamo kakva je naša odgovornost u današnjem meču.Problem za Crvenu zvezdu mogao bi da bude izostanak Darka Lazovića iz startnih 11. Potencijalni reprezentativac bio je bolestan proteklih dana.- Lazović je imao temperaturu, u sredu je propustio treninge, dok je u četvrtak radio smanjenim intenzitetom.Čvrsti kod kućeTrener crveno-belih dobro je upoznat s osobinama subotičkog tima.- Spartak teško gubi kod kuće, primaju malo golova. Biće potrebno mnogo strpljenja i opreza. Nadam se da možemo ponoviti utakmicu kao protiv Voždovca, kad smo slavili sa 5:1. Mada, ne može to na svakom meču jer nisu svi stadioni u Srbiji isti - zaključio je Stojanović.(A. R.)

Uslovi za igruTRAVA VISOKA, TEREN NERAVANCene ulaznica za meč u Subotici su 300 i 350 dinara, a uslovi za igru nisu idealni.- Čuo sam da je teren na subotičkom stadionu manje ravan, a da je trava prilično visoka. Ako je to istina, biće teško. Međutim, na nama je da se prilagodimo i budemo koncentrisani svih 90 minuta, te da energiju uzalud ne trošimo - smatra Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track