Dvajt Jork: Treba da budete ponosni na Vidića

Intervju, legenda sa Old Traforda gost Beograda

Dvajt Jork: Treba da budete ponosni na Vidića

Fudbal -
Drugarstvo: Bivša zvezda Mančester junajteda oduševljena boravkom u Srbiji, gde je posle deset godina video svog prijatelja Savu Miloševića

Pamtiće Srbiju dok je živ.Legenda Mančester junajteda Dvajt Jork sinoć je bio gost Srbije. Momak, koji je za klub sa Old Traforda odigrao 96 utakmica i dao 48 golova, u superlativima je pričao o našoj zemlji i našim fudbalerima.Šta mislite o Nemanji Vidiću, kapitenu Mančester junajteda?- Srbi, budite ponosni na Nemanju! Vidić je veliki fudbaler i veliki kapiten. Činjenica da mu navijači Mančester junajteda pevaju pesmu sve govori o njemu - rekao je Dvajt Jork, koji je u Beogradu boravio na potpisivanju partnerstva „crvenih đavola“ i Eurobanke.Mislite li da je Junajted pogrešio što mu nije ponudio ugovor?- Nemanja je odlučio da ide. Inter je bio njegov izbor.Kako je bilo igrati sa Savom Miloševićem u Aston Vili?- Bili su to nezaboravni dani! Savo je veoma dobar čovek, izuzetan fudbaler i moj prijatelj. Nismo se videli deset godina i baš mi je drago što smo se sreli u Beogradu.Šta mislite o srpskom fudbalu?- Igrao sam sa mnogo fudbalera iz Srbije. Uvek ste imali svoje mesto u evropskom fudbalu. Žao mi je što se niste kvalifikovali za SP, ali verujem da ćete otići na sledeće veliko takmičenje. Znam za Crvenu zvezdu, to je veliki evropski klub sa velikom istorijom. Imate talenat i kvalitet, ali uvek ga ne potvrdite.Kako je bilo igrati u tandemu sa Endijem Kolom?- Neverovatan momak. Pomogao mi je kad sam došao u Mančester, pozvao me u svoj dom, kod svoje porodice dok ne pronađem kuću. Sa njim sam se odlično slagao na terenu i van njega. Bili smo ubitačan tandem.Ko će osvojiti Ligu šampiona?- Bajern - kazao je Jork.

Srpsko gostoprimstvoUČINILI STE ME POSEBNIMKako ste se osećali u Srbiji?- Svojim gostoprimstvom učinili ste da se osećam posebnim. Počastvovan sam, stvarno. Izuzetni ste domaćini, takvo gostoprimstvo nisam sreo nigde u svetu. Hvala vam što ste bili tako dobri prema meni. Ovo je veliko iskustvo za mene - bio je iskren Jork.

Kad je pao BajernPAMTI 1999. GODINUSećate li se finala Lige šampiona 1999. godine i neverovatne pobede nad Bajernom?- Naravno! Bila je to moja prva sezona u Mančester junajtedu. Došao sam u klub da bih uzeo trofej, a osvojio sam tri - Ligu šampiona, FA kup i Premijer ligu. Bili su to neverovatni trenuci za mene, posebno posle golova Šernigema i Solksjera. Osvojili smo Ligu šampiona, FA kup Premijer ligu. Neverovatna utakmica protiv Bajerna iz Minhena, koju smo dobili upornošću i uz dosta sreće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track