UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Nojer se povredio, ne brani protiv Reala

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Nojer se povredio, ne brani protiv Reala

Fudbal -
Golman Bajerna će odsustvovati između dve i četiri sedmice, što znači da bi mogao da propusti najmanje jednu, a možda i oba meča polufinala Lige šampiona

JAGODINA - BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:54 - Real iskoristio kiks Barselone i vratio se na drugo mesto Fudbaleri Real Madrida ostvarili su pobedu u poslednjem subotnjem meču 34. kola španske Primere i preskočio Barselonu na drugom mestu na tabeli. Real je savladao Almeriju rezultatom 3:0 i sada ima isto bodova kao i gradski rival Atletiko (79), koji svoj meč igra u nedelju.

Domaći su odmah krenuli ofanzivno, prednjačio je Anhel di Marija, koji je svoju ekipu doveo u vođstvo nešto pre pola sata igre. On je lepim udarcem u suprotni ugao sa nekih 13 metara savladao golmana Estebana. U drugom poluvremenu ’kraljevski klub’ rešio je pitanje pobednika, pogađali su Garet Bejl i Isko, a dvostruki asistent bio je Benzema. Konačan rezultat postavio je Morata u 85. minutu.

Almerija je posle novog poraza ostala u zoni ispadanja i ima 31 bod, dva manje od Valjadolida koji je prvi iznad crte.

23:20 - Hokejaši Srbije bez šansi za plasman u viši rang Hokejaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Estonije sa 5:2 (1:1, 2:0, 2:1), u trećem kolu prvenstva sveta

Druge divizije Grupe A. Ovim neuspehom srpski hokejaši umanjili su šanse da se domognu medalje na prvenstvu, koje se igra u ledenoj dvorani Pionir od 9. do 15. aprila.

U ostalim utakmicama 3. kola Belgija je pobedila Izrael posle produžetka sa 4:3 (1:3, 2:0, 0:0, 1:0), a Island Australiju takođe posle produžetka sa 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 1:0).

22:57 - Nojer se povredio, ne brani protiv Reala Golman fudbalera Bajerna Manuel Nojer povredio je list tokom utakmice sa Borusijom iz Dortmunda i bororao čelo treneru Pepu Gvardioli.

Prema prvim lekarskim procenama, Nojer će odsustvovati između dve i četiri sedmice, što znači da bi mogao da propusti najmanje jednu, a možda i oba meča polufinala Lige šampiona protiv Real Madrida, zakazanih za 23. i 29. april.

Nojer je izdržao poluvreme okršaja sa Milionerima, ali je zbog povrede ostao u svlačionici i mesto među stativama prepustio Lukasu Rederu (21), dosadašnjem čuvaru mreže druge ekipe Bajerna.

22:10 - Pobeda Radničkog nad Crnokosom u Kosjeriću Košarkaši Radničkog pobedili su Crnokosu u Kosjeriću sa 90:74 u drugom kolu Superlige Srbije. Domaći sastav je tako pretrpeo drugi poraz na startu, dok je ekipa Miroslava Nikolića ostvarila prvu pobedu.Marko Marinović bio je najbolji sa 29 poena, 3 skoka i 5 asistencija, 18 je dodao Birčević, 16 Kalinić, a 13 Lešić. U ekipi Crnokose Janjušević i Vujošević su bili ubedljivo najbolji. Janjušević je imao 19 poena i 8 skokova, a Vujošević 14 poena i 7 asistencija.

21:55 - Remi Sasuola i Kaljarija

Fudbaleri Sasuola i Kaljarija igrali su u subotu nerešeno 1:1, u prvoj utakmici 33. kola italijanske Serije A. Debitant u elitnoj konkurenciji propustio je priliku da pobedom zakorači ka opstanku pošto je poveo u prvom poluvremenu golom Zaze. Gosti sa Sardinije, međutim, izjednačili su samo dva minuta nakon odmora iz penala, a siguran izvođač bio je Ibraimi.

Srpski golman Vlada Avramov branio je ceo meč za goste. 21:36 - Metalac bolji od oslabljene Mega Vizure

Košarkaši Metalca pobedili su Mega Vizuru u Valjevu sa 77:72, u 2. kolu Superlige Srbije. Pobeda Metalca ne predstavlja toliko iznenađenje pošto su gosti igrali bez povređenog Micića i Jokića koji je u SAD.

Bojan Bakić bio je meč viner sa 22 poena i odlučujućom trojkom u finišu utakmice. Mičel je dodao 18 poena, a Tomašević 13. Na drugoj strani, blistao je Novica Veličković sa 18 poena i 12 skokova, Miljenović je dodao 17, a Varda 15 uz 7 skokova.

21:15 - Arsenal posle penala izborio finale FA kupaFudbaleri Arsenala plasirali su se u finale engleskog FA kupa, pošto su tek posle boljeg izvođenja penala pobedili Vigan.

Vigan je poveo u 63. minutu golom Gomeza sa penala. Na 1:1 izjednačio je Mertezaker u 82. minutu. Pošto nije bilo golova do kraja meča igrani su produžeci, a potom su izvođeni penala. Junak meča bio je golman Arsenala Fabijanski, koji je odbranio dva penala fudbalerima Vigana.

U drugom polufinalu u nedelju će igrati Hal i Šefild junajted.20:55 - Zvezda ubedljiva protiv ČukaričkogFudbaleri Crvene zvezde zadržali su prvo mesto na tabeli Super lige Srbije, pošto su večeras na svom terenu pobedi Čukarički sa 4:1 u 23. kolu. Golove za Zvezdu postigli su Darko Lazović u 3, 45. i 50. minutu i Dragan Mrđa u 56, a jedini gol za goste sa Banovog brda postigao je Staniša Mandić u 52. minutu meča. Crveno-beli, kojima je ovo 13. uzastopna pobeda, i dalje su prvi na tabeli sa 56 bodova, dok je Čukarički treći sa 38 bodova. U narednom kolu Zvezda gostuje Novom Pazaru, a Čukarički dočekuje Donji Srem.20:35 - Širom Engleske obeležena 25. godišnjica tragedije na HilsbrouŠirom Engleske danas je obeležena 25. godišnjica tragedije na Hilsbrou, kada je poginulo 96 navijača Liverpula u tadašnjem polufinalu FA Kupa. Utakmica Liverpul-Notingem Forest trajala je samo šest minuta 1989. godine pre nego što je postalo jasno da su ljudi na tribinama zgnječeni pod pritiskom. Sve utakmice danas počele su sa sedam minuta zakašnjenja i minutom ćutanja, od meča Arsenal-Vigan u polufinalu FA Kupa na Vembliju pa do svih ostalih susreta u prvih osam rangova takmičenja u Engleskoj. Na Vembliju je 96 stolica ostalo prazno, a preko svake od njih je stavljen šal Liverpula. Na stadionu Liverpula šalovi svih klubova iz prva četiri ranga takmičenja formiraće broj 96 na dan godišnjice 15. aprila, a ideja je bila da se tako simbolizuje jedinstvo. Klub Šefild venzdej, koji igra na Hilsbrou, zamenio je za svoju današnju utakmicu 96 plavih stolica belim, a na svaku od njih stavljena je po jedna crvena ruža.

20:20 - Rukometaši Vojvodine pobedili PartizanRukometaši Vojvodine savladali su večeras u Novom Sadu ekipu beogradskog Partizana sa 26:22 (12:11), u utakmici prvog kola plej-ofa prvenstva Srbije. Novosađane su do pobede predvodili Elezović i Stanković sa po šest golova, a isto toliko za crno-bele je postigao Jovanović.Odigrano u sredu: Metaloplastika - Železničar 35:26, Radnički - Crvena zvezda 33:28.19:45 - Radonjić: Služio nas je šutTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa protiv FMP-a igrala ozbiljno svih 40 minuta. "Ozbiljno smo pristupili meču, igrali smo dobro svih 40 minuta, a i šut nas je služio", rekao je Radonjić. "Osvojili smo nove bodove, a sad moramo da se brinemo o onome što nas čeka. Moramo da ubacujemo povređene igrače polako u ritam, da ih oporavimo kako bi bili spremni i za fajnal-for, ali i za neki meč pre završnog takmičenja ABA lige", kazao je trener Zvezde.19:25 - Srpski veslači stigli do odličja u Italiji i Hrvatskoj

Reprezentativci Srbije u veslanju postigli su zapažene rezultate osvajanjem srebrne medalje na internacionalnoj regati u Italiji, kao i na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, gde su se okitili sa pet odličja. Na regati „Memorijal Paolo D"Aloja" u Pijedoluku srpski dubl skul Marko Marjanović-Aleksandar Filipović osvojio je srebro rezultatom 6:31,00 minuta, iza prvoplasirane posade Litvanije (6:24,01), dok je dvojac bez kormilara Nenad Beđik - Nikola Stojić finale završio na šestom mestu s vremenom 6:50,50. Na "Kroacija Openu" u Zagrebu zlato je osvojio Martin Mačković u skifu seniora do 23 godine, srebra su pripala Milošu Vasiću u skifu, Goranu Jagaru i Viktoru Pivaču u dvojcu bez kormilara i Ivani Filipović i Ivi Obradović u ženskom dvojcu bez kormilara, a bronza Nikoli Kekiću u skifu seniora do 23 godine.

19:05 - Vaterpolisti Partizana u finalu plej-ofaVaterpolisti Radničkog plasirali su se u finale plej-ofa prvenstva Srbije, pošto su danas u Beogradu pobedili Partizan sa 9:6 (2:2, 4:2, 1:1, 2:1). Radnički je tako dobio polufinalnu seriju sa 2:0, a u finalu će igrati protiv Crvene zvezde, koja je takođe u dva meča pobedila Vojvodinu. Srđan Vuksanović i Aleksandar Ćirić postigli su po dva gola za Radnički, dok je Nikola Dedović takođe postigao dva pogotka za Partizan. Titulu brani Zvezda, pošto je prošle godine pobedila Radnički u pet utakmica.18:55 - Nikolić nije zadovoljan igrom fudbalera PartizanaTrener Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa ponovo u pobedničkom ritmu, ali je i istakao da nije u potpunosti zadovoljan igrom svojih fudbalera. "Odlična utakmica po veoma teškom terenu. Ali me ljuti realizacija mojih igrača. Nakon mnogo šansi postigli smo samo jedan gol. Moglo je lako da dođe do izjednačenja... Igračima sa klupe zameram jer svojim ulaskom u igru moraju da donesu pozitivnu promenu, a ne obratno. Ipak, i sa problema sa realizacijom očigledo je da smo ponovo u pravom ritmu", rekao je Nikolić. Trener Javora Slavenko Kuzeljević kazao je da njegova ekipa danas nije uspela da se iskaže svoj kvalitet. "Umesto da kvalitetno napadamo previše smo davili loptu i nije se smelo dogoditi da primimo gol u nadoknadi vremena bez obzira na to što je Partizan imao inicijativu u prvom poluvremenu. Nemam zamerki na zalaganje igrača, ali kvalitet protivnika nije dozvolio da se iskažemo do kraja", rekao je Kuzeljević.

18:35 - Zvezda pobedila FMPKošarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP 83:67 u drugom kolu Superlige Srbije.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marjanović sa 14 poena, dok su Nelson i Dženkins dodali po 12. Kod gostiju, najbolji je bio Gudurić sa 13 poena.Zvezda posle dva kola ima dve pobede, a FMP pobedu i poraz.18:15 - Englezi obeležili 25 godina od nesreće na HilsborouEverton je pobedio u gostima ekipu Sanderlenda s 1:0 u meču 34. kola engleske Premijer lige. Gosti su do bodova stigli autogolom Brauna u 75. minutu.U ostalim današnjim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Kristal Palas - Aston Vila 1:0, Fulam - Norič 1:0, Sautempton - Kardi 0:1, Stouk - Njukasl 1:0 i Vest Hem - Totenhem 3:3.Sve utakmice su počele sa sedam minuta zakašnjenja u znak sećanja na 96 poginulih navijača koji su stradali 15. aprila 1989. na stadionu u Hilsborgo u Šefildu.18:00 - Partizan golom Lazovića pobedio Javor u IvanjiciFudbaleri Partizana pobedili su u Ivanjici ekipu Javora rezultatom 1:0 u meču 23. kola Superlige Srbije. Jedini gol na utakmici postigao je Danko Lazović u 45. minutu. Voždovac je na svom terenu pobedio Radnički s 5:0.

17:45 - Volfsburg sve bliži Ligi šampiona Fudbaleri Volsfburga pobedili su kod kuće Nirnberg sa 4:1 (2:1), u utakmicic 30. kola nemačke Bundeslige. Volfsburg je na najbolji način iskoristio kiks Borusije iz Menhengladbaha protiv Štutgarta (1:1) i nastavio trku za četvrtim mestom na tabeli koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Rezultati 30. kola: Majnc - Verder 3:0, Borusija Menhengladbah - Štutgart 1:1, Hanover - Hamburg 2:1 ,Frajburg - Ajntraht Braunšvajg 2:0, Volfsburg - Nirnberg 4:1, Bajern - Borusija Dortmund (18.30). Odigrano u petak: Šalke - Ajtraht Frankfurt 2:0. (0:0). Nedelja: Bajer Leverkuzen - Herta (15.30), Hofenhajm - Augzburg (18.30)

Tabela: Bajern Minhen 78 bodova, Borusija Dortmund i Šalke po 58, Volfsburg 50, Borusija Menhengladbah 49, Bajer Leverkuzen 48, , Majnc 47, Augzburg 42, Hofenhejm 39...17:30 - Borković startuje sa petog mesta na trkama u Maroku

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković startovaće sa petog mesta na sutrašnjim prvim WTCC trkama ove sezone, koje se voze na stazi Mulaj el Hasan u Maroku. Borković je briljirao u kvalifikacijama u debitantskom nastupu na toj stazi. Kroz sve tri deonice vozio je sigurno, ali ga je prerani izlazak na stazu u finišu kvalifikacija onemogućio da popravi plasman.

Tako će na obe trke u nedelju startovati sa pete pozicije, što mu je automatski donelo i prvi bod u šampionatu. Trke su na programu od 17

17:11 - Dijego Košta se vraća u ekipu AtletikaFudbaler Atletiko Madrida Dijego Košta vratiće se sutra u ekipu posle oporavka od povrede butnog mišića. Atletiko je bez svog najboljeg strelca pobedio na dva susreta, protiv Viljareala u prvenstvu i Barselone u revanšu polufinala Lige šampiona. Trener madridske ekipe Dijego Simeone rekao je da je Košta dobro trenirao poslednjih dana, ali da ne garantuje i da će igrati protiv Hetafea u nedelju.16:36 - Krstin osvojio turnir u Alžiru

Mladi srpski teniser Peđa Krstin osvojio je turnir u alžirskom Benankunu pošto je u finalu savladao Italijana Matea Maraija sa 6:7 (8:10), 6:2, 6:2. Krstin je nastavio sa dobrim rezultatima ove sezone i posle trijumfa u iranskom Kišu i alžirskom Oranu, osvojio treći trofej u 2014. godini.Srpski teniser će u septembru napuniti 20 godina, trenutno je 323. igrač na svetu, ali mu svakako predstoji napredak na ATP listi s obzirom na dvostruki uzastopni trijumf u Alžiru.

16:16 - Murinjo sprema osvetu za Kurtou?Trener Čelsija Žoze Murinjo sprema osvetu golmanu Atletika Tibou Kurtoi ako bude branio za "jorgandžije" protiv "plavaca" u polufinalu Lige šampiona.

Žrebom u Nionuje odlučeno da će u polufinalu Lige šampiona igrati Atletiko i Čelsi. Kurtoa je već treću sezonu na pozajmici u Atletiku iz Čelsija, a prilikom potpisivanja ugovora o transferu dogovoreno je da on neće moći da igra protiv matičnog kluba ako Atletiko ne plati određenu sumu novca. UEFA je saopštila da ova klauzula u ugovoru nije validna i da Kurtoa može bez problema da brani za Atletiko na mečevima protiv Čelsija.

Murinjo je međutim spremio osvetu za Belgijanca. Portugalac će navodno da primora Kurtou da se u junu vrati u Čelsi i da dve sezone bude zamena prvom čuvaru mreže Peteru Čehu, ako bude odlučio da brani protiv "plavaca". Belgijanac ima ugovor sa Čelsijem do juna 2016. godine.

15:38 - Drogba na kraju sezone prelazi u Juventus?Fudbaler Galatasaraja i reprezentativac Obale Slonovače Didije Drogba mogao bi karijeru da nastavi u Juventusu.

Menadžer ovog igrača Tierno Sejdi nedavno je bio u Torinu gde se sastao sa Bepeom Marotom. Na ovom sastanku bilo je reči da iskusni napadač na kraju sezone pojača torinski klub.

Juventus je spreman da ponudi Drogbi jednogodišnji ugovor u vrednosti od 4 miliona evra.

15:06 - SEHA liga želi da bude pandan BundesligiPredsednik rukometne regionalne Seha lige Mihajlo Mihajlovski rekao je danas da je cilj tog takmičenja da postane pandan nemačkoj Bundesligi.

Mihajlovski je istakao da postoji velika zainteresovanost klubova za pridruženje Seha ligi.

"Zato smo doneli odluku da slovenački i mađarski klubovi mogu da pristupe. To će se desiti ako uspemo da se usaglasimo oko svih uslova", naveo je Mihajlovski. Naredne sezone će u regionalnom takmičenju učestvovati 12 klubova, a sve će biti poznato 15. juna. Odlučeno je da novi klubovi participiraju u troškovima, a još nije poznato da li će zemlje moći da imaju više od dva predstavnika.

Ufinalu ovogodišnjeg takmičenja u nedelju će se u Novom Sadu sastati makedonski Vardar i beloruski Meškov Brest.

14:34 - Trener Borca: Svi u Čačku pričaju o Partizanu

Trener košarkaša Borca iz Čačka Raško Bojić izjavio je da očekuje da njegov tim odigra mnogo bolje protiv Partizana u odnosu na početni meč Superlige Srbije i poraz od Crvene zvezde (85:63), iako šampion Srbije važi za apsolutnog favorita.

"Pred nama je još jedno veliko iskušenje i težak ispit, posle prvog susreta sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Očekujem da odigramo bolje i na višem nivou nego protiv crveno-belih, borbenije i agresivnije. Svi igrači su spremni i motivisani, kadrovskih problema nemamo", rekao je Bojić.

Utakmica 2. kola Superlige Srbije Borac - Partizan biće odigrana u ponedeljak od 19 sati u Čačku.

14:00 - Lajović predao meč, bez glavnog žreba u Monte Karlu

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u glavni žreb Mastersa u Monte Karlu, pošto je u prvom kolu kvalifikacija predao meč domaćem igraču Romainu Arneodu. Lajović je izgubio prvi set sa 1:6, drugi je dobio u taj brejku 7:6 (8:6), da bi u nastavku susreta pri vođstvu protivnika od 4:2 odlučio da pred meč. 13:55 - Pirlo: Nadam se da ću prestići Mihajlovićev rekord

Andrea Pirlo, Foto: Uefa.com
Andrea Pirlo, Foto: Uefa.com

Fudbaler Juventusa Andrea Pirlo rekao je danas da se nada da se oboriti rekord trenera Sampdorije Siniše Mihajlovića, koji je u Seriji A postigao 28 golova iz slobodnih udaraca.

Pirlo je do sada 25 puta bio uspešan iz daljine i nedostaju mu još tri gola kako bi dostigao nekadašnjeg igrača Rome, Sampdorije, Lacija i Intera.

13:37 - Monte Karlo: Federer u Novakovoj polovini žreba

Srpski teniser Novak Đoković slobodan je u prvom kolu turnira iz Masters serije 1000 u Monte Karlu, a njegov rival u drugom kolu biće najverovatnije Francuz Benoa Per. Đoković bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Žo-Vilfredom Congom, a u projektovanom polufinalu rival bi mu bio Rodžer Federer.

11:21 - Partizan najgledaniji u Evroligi, rekord sezone meč protiv Reala

Do završetka Top 16 faze, u kojoj su crno-beli ostvarili četiri pobede, Partizan je u "Pioniru" i "Areni" na 12 utakmica gledalo 150.931 navijača, odnosno 12.578 u proseku po meču. Zanimljivo je i da je Partizan drugi najgledaniji tim kao gost, posle madridskog Reala. Najposećeniji meč ove sezone u Evroligi je duel Partizan - Real pošto je u "Areni" bilo 21.374 gledalaca.

11:05 - INCIDENT: Pokušali da provale u sobu Šumahera, uslikaju ga i potom prodaju fotografije

Obezbeđenje Univerzitetske bolnice u Grenoblu uhvatilo je dvojicu provalnika koji su pokušali da upadnu u sobu gde leži Mihael Šumaher, uslikaju ga i potom prodaju fotografije onima koji ponude najviše.

10:40 - Tipsarević se vraća na teren u Diseldorfu

Janko Tipsarević, Foto: Fonet
Janko Tipsarević, Foto: Fonet

Srpski teniser Janko Tipsarević vratiće se na teren 18. maja na ATP turniru u Diseldorfu, saopštili su organizatori.

"Presrećan sam zbog povratka na teren. Diseldorf je sjajan turnir, na tribinama vlada odlična atmosfera i uvek sam imao uspeha u tom gradu. Nadam se da ću igrati dobro i da će odatle početi moj povratak među najbolje na svetu", rekao je Tipsarević.

On je zbog povrede pete pet meseci bio odustan i poslednji zvanični meč odigrao je krajem oktobra prošle godine u Valensiji.

09:20 - Verdasko u polufinalu

Španski teniser Fernando Verdasko plasirao se u polufinale ATP turnira u Hjustonu pošto je savladao Amerikanca Donalda Janga sa 7-6 (7-1), 6-1. Verdasko će igrati protiv Kolumbijca Hiralda koji je pobedio zemljaka Gonzalesa sa 6-3, 6-4. U drugom polufinalu sastaće se Amerikanac Sem Kveri i Nikolas Almagro iz Španije.

09:10 - Golden Stejt u plej ofu

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je jutros u Los Anđelesu savladao Lejkerse sa 112:95 i tri utakmice pre kraja ligaškog dela šampionata obezbedio učešće u plej ofu.

Rezultati: Orlando - Vašington 86:96, Toronto - Njujork 100:108, Boston - Šarlot 106:103, Majami - Indijana 98:86, Bruklin - Atlanta 88:93, Čikago - Detroit 106:98, Minesota - Hjuston 112:110, Oklahoma - Nju Orleans 116:94, Memfis - Filadelfija 117:95, Milvoki - Klivlend 119:116, San Antonio - Finiks 112:104, Juta - Portland 99:111, L.A. Lejkers - Golden Stejt 95:112.

08:17 - Aniću svetska, Konovalovu evropska titula u lou kiku

Kik bokser jagodinskog kluba "Palmini tigrovi" Miloš Anić osvojio je titulu profesionalnog prvaka sveta u kategoriji lou kik do 62,2 kilograma savladavši Turčina Ramazana Čičeka na poene odlukom sudija 2:1. Njegov klupski drug Aleksandar Konovalov osvojio je titulu profesionalnog prvaka Evrope u kategoriji lou kik do 64,5 kilograma pošto je nokautom u prvoj rundi pobedio Italijana Marka De Paolisa.

08:00 - Pregled dana za petak, 11. april

Ovde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u petak, 11. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja