PO EVROPSKIM FUDBALSKIM INDEKSIMA: Partizan 42. mesta ispred Zvezde
Foto: Partizan.rs

Statistika

PO EVROPSKIM FUDBALSKIM INDEKSIMA: Partizan 42. mesta ispred Zvezde

Fudbal -
Partizan je na najnovijoj listi evropkih klupskih indeksa zauzeo 160. mesto, dok su crveno-beli 202.

Dva najveća srpska fudska kluba napravila su pomak na evropskoj listi najuspešnijih ekipa u odnosu na prethodni period. Partizan se nalazi na 160. poziciji, dok Crvena zvezda i dalje zaostaje za "večitim rivalom" i zauzima 202. mesto u Evropi.Partizan je na najnovijoj listi evropkih klupskih indeksa zauzeo 160. mesto što je za osam pozicija bolji plasman nego u prethodnom periodu. Crno-beli imaju 2080 indeksnih poena a ispred njih se nalazi švajcarski Lucern (2082), dok je iza Partizana turski klub Kasimpaša (2078).

Što se tiče Crvene zvezde, najtrofejniji srpski klub i dalje se nalazi ispod 200. pozicije ali je pomakom za jedno mesto dospeo do 202. pozicije liste klubova sa najboljim evropskim indeksima. Crvena zvezda ima 1972 poena, a ispred crveno-belih nalaze se Kajzerispor, Kardif, Tun, Gent, Sion, BATE Borisov, Kristal Palas...

Od ostalih srpskih klubova valja izdvojiti plasman Vojvodine na 287. poziciju, kao i Jagodinu koja se nalazi blizu ulaska među 400 najboljih na Starom kontinentu i trenutno je 412.

Gledajući sam vrh tabele, većih promena nema jer se na prvoj poziciji i dalje nalaze Real Madrid i Barselona, dok Bajern Minhen zauzima treću poziciju. Atletiko Madrid je četvrti evropski klub na pomenutoj listi, dok Arsenal ispao iz prvih deset i trenutno je jedanaesti u Evropi.

Foto: Prinscreen
Foto: Prinscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track