Dragan Džajić: Stalno slušam laži iz Partizana
Foto: Dado Djilas

Predsednik Zvezde replicirao upravi crno-belih

Dragan Džajić: Stalno slušam laži iz Partizana

Fudbal -
Dve godine bolesni umovi pričaju da nas guraju političari. Setite se derbija od prošle sezone. Takvom pričom prave sebi alibi

Smučilo mu se.Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić ljut je na čelnike Partizana što nesportskim pričama da crveno-beli imaju podršku van terena određenih političkih struktura sebi prave alibi ukoliko ne odbrane titulu. Prvi čovek kluba s Marakane smatra da je baš zbog takvih konstatacija mržnja između dva navijačka tabora dostigla najvišu tačku.Bio je faul nad Mrđom- Rekao sam spontano posle utakmice da je bio faul nad Mrđom. Jeste, bio je! Nisam time hteo da omalovažim pobedu Partizana, niti da krivim sudiju. Nisam imao zlu nameru. Alal im vera ako budu prvi! Koliko god da mi bude bilo teško, ja ću im čestitati - u dahu je rekao Dragan Džajić i dodao:- Mislim da ćemo biti šampioni! To je moj cilj i želim da ga ostvarim, ne zbog sebe već zbog Crvene zvezde. Ako su moji igrači pobedili 15 puta, pobediće i naredna tri. Verujem u njih i trenera! Partizan ima pravo da gaji nadu. Da odgovaram Raši Babiću - nemam nameru.Preterana mržnjaIz Humske već drugu godinu stižu optužbe da Crvena zvezda ima podršku van terena.- Bilo bi lepo da ne traže alibi i uvlače neke partije i ljude. Dve godine pričaju - urađeno je to i to, mi nećemo biti prvi. I prošle godine je isto bilo. I opet pred derbi. Njihove priče o penalima su alibi... Je l‘ nisu bili penali? Je l‘ neko razgovarao sa sudijom? Pa nemojte... Gde god odem, svuda pričaju da ćemo biti prvi. Pa, gde je to nama neko pomogao? Stalno slušam te laži - kazao je Džajić.Između navijača Crvene zvezde i Partizana vlada ogromna netrpeljivost.- Mržnja koja je stvorena nikad nije bila ovolika. Da li je neko iz Zvezde rekao - ovaj političar navija za Partizan? Zar ja to da potenciram? Šta je to nama urađeno zbog nekoga? Te bolesne umove ne razumem. Nije to samo u klubovima, to je i u medijima. Čitam novine 50 godina, imam iskustvo.Džajić tvrdi da između dva kluba treba da vlada zdrav rivalitet.- Koliko god ti bude teško i neprijatno, moraš da držiš dostojanstvo... To što se dešavalo proteklih pet ili šest godina više ne sme da se događa. Uništen je sportski duh - smatra Džajić.

Džajić: Alal vera Partizanu ako bude prvi. Odmah ću im čestitati
Džajić: Alal vera Partizanu ako bude prvi. Odmah ću im čestitati

OdgovornostUVEK PAZIM ŠTA GOVORIMDragan Džajić smatra da bi svaki klupski čelnik Crvene zvezde i Partizana trebalo da pazi šta priča i javnosti.- Razgovarao sam o tome sa Đurićem, Perom, Žikom... Šta ćemo da kažemo za 27 noževa, 14 sekira, 420 palica, 350 baklji, 315 dimnih bombi... Ko će da odgovara za to? Odgovoran sam ja! Šta da se desi nešto - zapitao se Džajić.

Titula je prelomnaDRUGO MESTO JE NEUSPEHPovratak titule na Marakanu doneo bi poboljšanje na sportskom i finansijskom planu.- Ova titula je u velikoj meri prelomna za Zvezdu. Drugo mesto smatram za neuspeh. Nadam se da do toga neće doći. Titula neće rešiti goruće probleme, njih će rešiti neki drugi sistem, ali će nam značiti sa sportskog aspekta - izričit je Džajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track