GENIJALNI EVERTON: Sa pozajmljenim igračima se bore za Ligu šampiona
Foto: Reuters

Mudar izbor

GENIJALNI EVERTON: Sa pozajmljenim igračima se bore za Ligu šampiona

Fudbal -
Everton koristi veliki broj pozajmljenih igrača i uprkos tome bori se za vrh tabele

Sezona koja bi mogla da bude prekretnica za čitavu narednu deceniju Fudbalskog kluba Everton, za sada ide možda i bolje nego što se očekivalo.

Minulog leta, Dejvid Mojes je nakon dugog staža otišao iz kluba a na njegovo mesto je iz Vigana došao sjajni Roberto Martinez.

Španski stručnjak je već u prvoj sezoni oborio rekord Evertona po broju bodova u Premijer ligi, u poslednja tri kola upisali su dva poraza koja su ih udaljila od Lige šampiona, ali trenutno zauzimaju odlično peto mesto na tabeli.

Ono što ovom uspehu daje još veći značaj je činjenica da je Everton tim koji je na drugom mestu po broju nastupa od strane pozajmljenih igrača. Prvo mesto zauzima Sanderlend sa 98 nastupa, ali se pomenuti tim bori za opstanak, dok se Martinezov tim sa 83 nastupa bori za plasman u Ligu šampiona, a po svemu sudeći ne gine im bar Liga Evrope naredne sezone.

Do kraja šampionata ostalo je još dva kola, pa je sigurno da će pozajmljeni igrači poput Lukakua, Berija i Delofeua upisati još koji nastup, što je još jedan plus za Martineza koji je izveo odličnu selekciju pozajmljenih igrača na startu sezone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track